Vrlo jednostavna, a ukusna torta od sira s breskvama . Krema je lagana , osvježavajuća i kremasta .
Ja bih čak rekla da je idealna i za početnike koji još nemaju iskustva u izradama torti .
SASTOJCI ZA BISKVIT :
3 jaja ( M )
3 žlice tople vode
150 g šećera
1 limun šećer
80 g brašna
80 g gustina
1 prašak za pecivo
50 ml limunovog soka
SASTOJCI ZA KREMU :
150 ml soka od breskvi ( iz konzerve )
50 ml limunovog soka
100 g šećera u prahu
500 g krem sira za kolače
500 ml slatkog vrhnja
12 g želatine
60 ml hladne vode ( za natopiti želatinu )
2 konzerve breskvi ( Neto količina cca . 900 g ) – ( OSTAVITI 3 BRESKVE ZA DEKORACIJU )
SASTOJCI ZA UKRASAVANJE :
250 ml slatkog vrhnja
1 kremfix
10 g šećera u prahu
3 breskve
Badem listići
PRIPREMA BISKVITA :
1 . obložiti dno kalupa s pak papirom , te rubove namazati s malo ulja …
2 . zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva …
3 . prosijati brašno , gustin i prašak za pecivo , te sve izmiješati kako bi se sastojci sjedinili …
4 . u mikser staviti jaja , šećer , limun šećer i toplu vodu , te sve miksati 10 minuta na najjačoj brzini …
5 . mikser smanjiti na najmanju brzinu , te dodavati limunov sok i suhe sastojke koje ste prosijali …
6 . sastojke samo kratko sjediniti …
7 . smjesu izliti u kalup promjera 26 cm , te mu poravnati površinu …
8 . biskvit staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na cca . 25 – 30 minuta …
9 . pečeni biskvit ostaviti 10 minuta u kalupu , te ga zatim osloboditi iz kalupa i ostaviti da se u
potpunosti ohladiti …
10 . biskvit prerezati na pola …
BISKVIT JE UVIJEK NAJBOLJE ISPEĆI DAN PRIJE
PRIPREMA KREME :
1 . želatinu rastopiti u hladnoj vodi , te je ostaviti da nabubri …
2 . u krem sir dodati šećer u prahu , sok od breskve i limunov sok te sve umutit kako bi se sastojci
dobro sjedinili …
3 . uz stalno i lagano miksanje dodavati slatko vrhnje te sve umutiti ( pazite da NE umutite previše
kremu ) …
4 . u mikrovalnoj pećnici otopiti želatinu …
5 . u otopljenu želatinu dodati 3 žlice kreme i razmutiti da nema grudica …
6 . zatim uz stalno miksanje dodati želatinu u kremu i miksati još cca .1 – 2 minute ( OPET PAZITE DA KREMU NE UMUTITE PREVIŠE )
7 . oko biskvita stegnuti obruč …
8 . na biskvit staviti malo kreme te ju poravnati …
9 . na kremu poredati breskve te preliti ostalu kremu preko breskvi …
10 . poravnati kremu i za kraj staviti biskvit na kremu …
11 . ostaviti tortu preko noći u hladnjaku …
DEKORACIJA :
1 . slatko vrhnje i šećer u prahu umutiti na pola …
2 . dodati kremfix te slatko vrhnje umutiti do željene čvrstoće …
3 . cijelu tortu premazati s šlagom …
4 . breskve izrezati na ploške te ih poredati na tortu ( vidi sliku )
5 . obložiti cijelu tortu s bademovim listićima …
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.