Meni je Panna Cotta kraljica ljeta . Panna Cottu možete pripremiti na različit načine , s raznim voćem , u raznim čašicama itd …
SASTOJCI za Panna Cottu :
700 ml slatkog vrhnja
300 ml mlijeka
100 g šećera
45 g gustina
Vanilija pasta ( ili štapić, a može i šećer vanilija )
10 g želatine
4 žlice vode
SASTOJCI za umak :
750 g jagoda
3 žlice vode
70 – 100 g šećera ( ovisi o slatkoći voća )
10 – 15 g želatine ( nije obavezna i
ovisi o gustoći kojoj želite )
PRIPREMA Panna Cote :
1 . staviti sve sastojke u posudu , dobro ih razmutiti kako bi nestale grudice …
2 . kad Panna Cotta prokuha skloniti lonac sa štednjaka , te vodu i želatinu izmiješati pa ostaviti 10 minuta kako bi želatina nabubrila …
3 . pripremljenu želatinu dodati u vruću Panna Cottu …
4 . napuniti čašice ( POGLEDAJ VIDEO ) …
5 . Panna Cottu staviti u hladnjak da se dobro stegne …
6 . očistiti jagode , dodati vodu i šećer ( ako ćete koristiti želatinu pripremite je po uputama na ambalaži ) ….
7 . umak dodati preko Panna Cotte …
8 . ostaviti Panna Cottu na 4 , 5 sati u hladnjaku …
NAPOMENA I SAVJETI :
Količinu umaka sebi prilagodite .
Želatina u umaku nije obavezna .
Količinu šećera u umaku sebi prilagoditi jer neko je voće više, a neko manje slatko .
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.