Ovu paštetu smo prvi put probali u jednom splitskom restoranu serviranu uz tople , mini lepinje . Čak i ja koja nisam baš tip za ribu ili bilo koje morske plodove bila sam oduševljena ovom paštetom . Dijelim ovaj recept s vama da i vi guštate u ovom fantastičnom okusu .
SASTOJCI :
250 g skuhanih gambera ili račića
180 g majoneze
150 g dimljenog lososa
4 kisela krastavca ( srednje veličine )
1 vrhom puna žličica kapara
1 žlica kečapa
2 – 3 g soli ( ovisi o vašem ukusu )
1 g papra
2 češnja češnjaka
250 g maslaca
PRIPREMA :
1 . kad voda prokuha staviti gambere , zatvoriti lonac da voda ponovo prokuha , te ih kuhati još 3 minute …
2 . u blender ili sjeckalicu staviti skuhane gambere i sve ostale sastojke , te ih dobro izmiksati tako da dobijete paštetu …
3 . paštetu staviti u hladnjak da se u potpunosti ohladi i stegne …
NAPOMENA I SAVJETI :
Treba vam cca . 900 – 1000 g smrznutih gambera da bi dobili 250 g kad se skuhaju .
Paštetu možete poslužiti kao predjelo uz topli kruh , lepinje itd. … ili za doručak
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.