Pašteta od dimljenog lososa

Panna Cotta
11 lipnja, 2019
Torta od jagoda s Oreo keksom
25 lipnja, 2019
Show all

Pašteta od dimljenog lososa

image_pdfimage_print

Ovu paštetu smo prvi put probali u jednom splitskom restoranu serviranu uz tople , mini lepinje . Čak i ja koja nisam baš tip za ribu ili bilo koje morske plodove bila sam oduševljena ovom paštetom . Dijelim ovaj recept s vama da i vi guštate u ovom fantastičnom okusu .

SASTOJCI :

250 g skuhanih gambera ili račića

180 g majoneze

150 g dimljenog lososa

4 kisela krastavca ( srednje veličine )

1 vrhom puna žličica kapara

1 žlica kečapa

2 – 3 g soli ( ovisi o vašem ukusu )

1 g papra

2 češnja češnjaka

250 g maslaca

PRIPREMA :

1 . kad voda prokuha staviti gambere , zatvoriti lonac da voda ponovo prokuha , te ih kuhati još 3 minute …

2 . u blender ili sjeckalicu staviti skuhane gambere i sve ostale sastojke , te ih dobro izmiksati tako da dobijete paštetu …

3 . paštetu staviti u hladnjak da se u potpunosti ohladi i stegne …

NAPOMENA I SAVJETI :

Treba vam cca . 900 – 1000 g smrznutih gambera da bi dobili 250 g kad se skuhaju .

Paštetu možete poslužiti kao predjelo uz topli kruh , lepinje itd. … ili za doručak

Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti

na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri