Proteinski kruh koristi se u dijetama . Ovaj kruh je vrlo mekan , sočan i može stajati 5 do 7 dana bez problema . Samo je bitno da kruh držite u zatvorenoj posudi u hladnjaku . Kruh ne sadrži brašno niti kvasac a priprema mu je vrlo brza i laka . Od ovog kruha mogu se praviti topli sendviči ili možete ga staviti u toster .
SASTOJCI :
500 g . svježeg posnog sira
250 g. zobene mekinje
1 žlica maslinovog ulja (bućino , ulje repice ili bilo koje drugo zdravo ulje )
30 g . kokosovog brašna
1 mala žličica sode bikarbone ( bez aluminija )
4 jaja ( L )
1 mala žličica soli (himalajske )
PRIPREMA :
1 . dobro zagrijati pećnicu na 160 stupnjeva …
2 . sve sastojke staviti u mikser i dobro izmiksati ( po želji mogu se dodati 3 žlice chia sjemenki ) …
3 . obložiti kalup pak papirom …
4 . uz pomoć žlice smjesu istresti u kalup …
5 . žlicom lagano stisnuti i poravnati smjesu kako ne bih nastale šupljine u kruhu …
6 . kruh staviti u prethodno zagrijanu pećnicu i peći točno 45 minuta …
7 . pečeni kruh odmah izvaditi iz kalupa i staviti na rešetku da se ohladi …
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.