Ove su buhtle vrlo mekane i ukusne . Ja sam ih punila s makom a vi ako ne volite mak možete ih puniti po vašoj želji s marmeladom , nougat kremom, Nutellom , kremom od limuna itd …
SASTOJCI ZA TIJESTO :
650 g brašna
200 ml mlijeka
1 kvasac
4 žlice šećera
2 šećer vanilije
50 g čvrstog jogurta
Limunova korica
1 jaje + 1 žumanjak
1 g soli
150 g margarina za kolače ( sobne temperature )
SASTOJCI ZA NADJEV :
150 g mljevenog maka
1 g soli
15 g margarina za kolače
1 žličica ekstrakta od vanilije ( ili 2 šećer vanilije )
60 g šećera
75 ml mlijeka
SASTOJCI ZA PREMAZIVANJE I POSIPANJE
margarin za kolače
šećer u prahu
PRIPREMA :
1 . u toplo mlijeko staviti jednu žlicu šećera i kvasac , te sve dobro izmiješati kako bi se kvasac u potpunosti otopio …
2 . ostaviti mlijeko sa strane kako bi se kvasac aktivirao …
3 . kad se kvasac aktivirao, u posudu staviti brašno i sve sastojke koje idu u tijesto …
4 . izraditi meko tijesto koje se ne lijepi za ruke …
5 . tijesto oblikovati u loptu , vratiti u posudu , pokriti , te ga ostaviti da se udvostruči …
6 . dok tijesto nadolazi treba pripremiti nadjev …
7 . na štednjak staviti manji lončić , odmah dodati sve sastojke osim maka …
8 . kad sastojci prokuhaju maknuti lončić sa štednjaka, te umiješati mak …
9 . ostaviti pripremljen nadjev da stoji cca . 20 minuta prije daljnjeg korištenja …
10 . nadošlo tijesto izvaditi na radnu površinu ( NE dodavati brašna ) , tijesto podijeliti na 15 , 16 dijelova te oblikovati loptice …
11 . uzeti oblikovanu lopticu , na radnoj površini stiskajući prstima oblikovati tijesto u oblik tanjurića za kavu . Pazite da tijesto ne izvaljate previše tanko … ( POGLEDAJTE VIDEO )
12 . u sredinu staviti nadjev te zatvoriti buhtle …
13 . oblikovane buhtle poredati u namašćen kalup 38 x 25 ( kalup možete obložiti i pak papirom )
14 . gotove buhtle ostaviti 10 – 15 minuta u kalupu, te ih staviti u HLADNU pećnicu na 180 stupnjeva cca . 20 – 25 minuta ( ovisi o vašoj pećnici ) …
15 . gotove i još vruće buhtle premazati margarinom, te ih posuti šećerom u prahu …
NAPOMENA I SAVJETI :
Tokom punjenja buhtli pazite da ne umažete rubove tijesta inače će se tijesto otvoriti tokom pečenja.
Kad se buhtle u potpunosti ohlade, spremite ih u vrećicu ili posudu tako da nemaju zraka .
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.