Pravi ljetni kolač koji osvježava u ovim vrućim danima . Kombinacija malina , pudinga i keksa je pravo
ludilo .
SASTOJCI ZA BISKVIT :
3 jaja
3 žlice vruće vode ( ne kuhane )
150 g šećera
Aroma od limuna ( pola bočice ) ili limunovu koricu
80 g brašna
80 g gustina
50 ml limunovog soka
2 žličice praška za pecivo
100 ml ulja
SASTOJCI ZA VOĆNI FIL :
600 ml mlijeka
3 vanilije pudinga
750 g smrznutih malina ( odmrznuti prije konzumacije )
150 g šećera
DRUGI FIL :
300 ml slatkog vrhnja
500 g mascarpone sir
1 žlica vanilije paste ili arome
120 g šećera u prahu
1 kremfix
DODATNI SASTOJCI :
240 g petit keksa
Mlijeko ( za umakanje keksa )
POSTUPAK ZA BISKVIT :
1 . zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva …
2 . podmazati i pobrašniti tepsiju ( 38 x 25 x 7 cm ) …
3 . u posudu staviti jaja , šećer , aromu i vodu te sve dobro umutiti …
4 . uz lagano ali stalno miksanje , dodavati u tankom mlazu ulje i limunov sok …
5 . u smjesu prosijati brašno , gustin i prašak za pecivo , te sve samo na kratko i lagano sjediniti
mikserom ili ručno …
6 . smjesu izliti u kalup te ga peći u prethodnoj zagrijanoj pećnici cca . 20 – 25 minuta …
KAD SE KOLAČ IZVADI IZ PEĆNICE , TEK SE ONDA PRIPREMA FIL !!!
PRIPREMA ZA VOĆNI FIL :
1 . u 200 ml mlijeka razmutiti puding …
2 . šećer i ostatak mlijeka staviti u lonac kako bi mlijeko prokuhalo …
3 . kad mlijeko prokuha uz stalno i brzo miješanje dodati puding te ga kuhati dok se ne zgusne …
4 . u skuhani i vrući puding odmah dodati maline te sve dobro sjediniti …
5 . fil staviti na topli biskvit te ga poravnati …
6 . keks na kratko umočiti u mlijeko te ga slagati na voćni fil …
PRIPREMA ZA KREME :
1 . u posudu staviti mascarpone , šećer u prahu i vanilije pastu te sve nakratko samo sjediniti …
2 . uz stalno miksanje , dodavati u tankom mlazu slatko vrhnje , te nastaviti mutiti …
3 . pred sami kraj dodati kremfix te nastaviti mutiti kako bi dobili finu kremastu kremu …
4 . na keks staviti i poravnati kremu od mascarpone , te žličicom praviti male udubine ( POGLEDAJ
VIDEO ) …
5 . kolač ostaviti preko noći u hladnjak …
NAPOMENA I SAVJETI :
U receptu se koriste zamrznute maline koje je najbolje odmrznuti prije korištenja .
Ako maline odmrznete njihov sok nemojte dodavati u puding …
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.