Kolač od malina

Pravi ljetni kolač koji osvježava u ovim vrućim danima . Kombinacija malina , pudinga i keksa je pravo
ludilo .
SASTOJCI ZA BISKVIT :
3 jaja
3 žlice vruće vode ( ne kuhane )
150 g šećera
Aroma od limuna ( pola bočice ) ili limunovu koricu
80 g brašna
80 g gustina
50 ml limunovog soka
2 žličice praška za pecivo
100 ml ulja
SASTOJCI ZA VOĆNI FIL :
600 ml mlijeka
3 vanilije pudinga
750 g smrznutih malina ( odmrznuti prije konzumacije )
150 g šećera
DRUGI FIL :
300 ml slatkog vrhnja
500 g mascarpone sir
1 žlica vanilije paste ili arome
120 g šećera u prahu
1 kremfix
DODATNI SASTOJCI :
240 g petit keksa
Mlijeko ( za umakanje keksa )
POSTUPAK ZA BISKVIT :
1 . zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva …
2 . podmazati i pobrašniti tepsiju ( 38 x 25 x 7 cm ) …
3 . u posudu staviti jaja , šećer , aromu i vodu te sve dobro umutiti …

4 . uz lagano ali stalno miksanje , dodavati u tankom mlazu ulje i limunov sok …
5 . u smjesu prosijati brašno , gustin i prašak za pecivo , te sve samo na kratko i lagano sjediniti
mikserom ili ručno …
6 . smjesu izliti u kalup te ga peći u prethodnoj zagrijanoj pećnici cca . 20 – 25 minuta …
KAD SE KOLAČ IZVADI IZ PEĆNICE , TEK SE ONDA PRIPREMA FIL !!!
PRIPREMA ZA VOĆNI FIL :
1 . u 200 ml mlijeka razmutiti puding …
2 . šećer i ostatak mlijeka staviti u lonac kako bi mlijeko prokuhalo …
3 . kad mlijeko prokuha uz stalno i brzo miješanje dodati puding te ga kuhati dok se ne zgusne …
4 . u skuhani i vrući puding odmah dodati maline te sve dobro sjediniti …
5 . fil staviti na topli biskvit te ga poravnati …
6 . keks na kratko umočiti u mlijeko te ga slagati na voćni fil …
PRIPREMA ZA KREME :
1 . u posudu staviti mascarpone , šećer u prahu i vanilije pastu te sve nakratko samo sjediniti …
2 . uz stalno miksanje , dodavati u tankom mlazu slatko vrhnje , te nastaviti mutiti …
3 . pred sami kraj dodati kremfix te nastaviti mutiti kako bi dobili finu kremastu kremu …
4 . na keks staviti i poravnati kremu od mascarpone , te žličicom praviti male udubine ( POGLEDAJ
VIDEO ) …
5 . kolač ostaviti preko noći u hladnjak …
NAPOMENA I SAVJETI :
U receptu se koriste zamrznute maline koje je najbolje odmrznuti prije korištenja .
Ako maline odmrznete njihov sok nemojte dodavati u puding …

Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti

na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri