Vrlo jednostavan i brz kruh koji se priprema bez kvasca . Ako se peče u loncu, korica mu je hrskavija nego ako se peče u kalupu .
SASTOJCI :
650 g brašna
340 ml mineralne vode ( može i obične )
1 prašak za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1 žličica soli
½ žličice šećera
80 g čvrstog jogurta
POSTUPAK :
1 . zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva …
2 . pomiješati sve suhe sastojke …
3 . dodati sve mokre sastojke te izraditi čvrsto i pomalo ljepljivo tijesto …
4 . na radnu plohu staviti malo brašna te kruh samo oblikovati ( ne ga mijesiti ) …
AKO GA PEČETE U LONCU ( promjer 20 cm , visina 10 cm ) – dno lonca posuti s malo brašna …
AKO GA PEČETE U KALUPU ( 30 x 10 cm ) – kalup obložiti pak papirom …
5 . kruh premjestiti u lonac te ga poklopiti i staviti u vruću pećnicu …
AKO KRUH PEČETE U LONCU – vrijeme pečenja je cca . 55 minuta …
AKO KRUH PEČETE U KALUPU – vrijeme pečenja je cca . 30 – 35 minuta …
NAPOMENA I SAVJETI :
1 . Lonac ne smije imati plastične ili gumene dijelove, jer bi se u pećnici rastopili !!!
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.