Svima su nam dobro poznati uštipci , koje rado jedemo uz neku dobru mezu ili za doručak .
Jako je bitno da uštipci nisu tanki poput američkih palačinki te da nisu žilavi .
Ovi uštipci su mekani i prozračni . Uštipci bi trebali imati bijeli rub poput krafni .
SASTOJCI :
3 jaja
600 g brašna
1 prašak za pecivo
8 g soli ( vrhom puna žličica )
450 g čvrstog jogurta
Ulje ( za prženje )
POSTUPAK :
1 . sve sastojke osim ulja staviti u posudu i dobro umutiti da nestanu grudice …
2 . žlicom ili mini žličicom za sladoled stavljati tijesto u vruće ulje ( POGLEDAJ VIDEO ) …
3 . uštipke peći na srednje jakoj vatri s obje strane …
4 . pečene uštipke vaditi na kuhinjski papir kako bi se ocijedili od viška ulja …
NAPOMENA I SAVJETI :
1 . Ulje se zagrijava na srednjoj temperaturi na kojoj će se uštipci i peći .
2 . Ako ulje nije dovoljno zagrijano, uštipci neće narasti te će biti žilavi .
3 . Kad vadite uštipke žlicom u ulje, nemojte ih ravnati , nego ih samo istresite žlicom na jednu hrpicu
4 . Najbolje ih je jesti dok su vrući ili topli .
5 . Ako vam ostane koji uštipak, spremite ga u odgovarajuću posudu da nema zraka .
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.