Svima nam se nekad desi da nemamo vremena za kuhanje , ali dok stavimo paštu , rižu ili njoke da se kuhaju možemo pripremiti ukusan pesto od avokada.
SASTOJCI :
150 g parmezana
1 žličica suhog bosiljka ( ili 20 listova svježih listova )
½ žličice peršina
2 – 3 češnja češnjaka
2 avokada
150 ml ulja ( po želji ulje repice , suncokretovo , maslinovo itd. …)
1 žlica limunovog soka
1 suha rajčica
Sol , papar i čili ( po ukusu )
500 g Fettuccino pašte ( može i riža , njoke itd … )
POSTUPAK :
1 . avokado prepoloviti , izvaditi košticu pa žlicom izvaditi meso iz kore …
2 . staviti sve sastojke u blender ili sjeckalicu te sve usitniti dok ne nastane pesto …
3 . u vruću , kuhanu paštu umiješati pesto ( količina koju želite umiješati je na vama ) …
NAPOMENA I SAVJETI :
Ostatak pesta stavite u čistu teglicu , obavezno pritisnite žlicom kako bi izašlo više zraka te dodajte ulje na površinu kako bi bila u potpunosti pokrivena .
Ulje se stavlja na površinu da bi pesto mogao trajati 2-3 dana u hladnjaku , ali ako ga ne mislite odmah potrošiti, dodajte mu malo više soli kako se ne bi pokvario .
Obavezno pripazite da kupite zreo avokado
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.