Ma obožavam ih , ma baš ih volim J dok sam živjela u Njemačkog skoro svaki drugi dan bih išla u pekaru po džepiće punjene jabukama . Ali onda mi se više svidjelo kad bi ih sama kod kuće napravila, jer mogu staviti još grožđica, više cimeta itd., po svom ukusu …
SASTOJCI za 24 kom .
1 kg lisnatog tijesta ( 4 paketića )
5 – 6 manjih jabuka
5 žlica šećera + za posipanje
3 žlice gustina
1 jaje
75 g . grožđica
1 ½ žlica cimeta
375 ml . soka od jabuka
2 paketića šećer vanilije
PRIPREMA :
1 . oguliti , očistiti i jabuke izrezati na kockice cca . 1 x 1 cm …
2 . jabuke staviti u lonac, te odmah dodati cimet , šećer vaniliju , šećer , grožđice i pola soka a u drugoj polovici razmutiti gustin …
3 . jabuke dobro izmiješati, te ih staviti na štednjak . Kada jabuke prokuhaju, kuhati ih samo 2 – 3 minute, pa dodati razmućeni gustin …
4 . uz stalno miješanje kuhati jabuke još jako kratko , samo toliko da se gustin stegne te da se dobije gusta masa …
5 . jaje dobro razmutiti, pa ga ostaviti sa strane …
6 . razmotati tijesto , prerezati ga jednom vodoravno i dva puta okomito tako da se dobije 6 kocki …
7 . nadjevom dobro napuniti tijesto , paziti da tri strane tijesta ostanu po 1 cm prazne, kako bi se tijesto moglo bolje zalijepiti, a četvrtu stranu ostaviti cca . 3 prsta prazno …
8 . kad se stavi nadjev, tri strane tijesta premazati malo umućenim jajetom, te četvrtu stranu zarezati nožem cca . 1 cm od ruba tako da se dobiju 3 , 4 crte ( VIDI VIDEO ) …
9 . suprotnu stranu od zarezanih crta preklopiti preko jabuka, te s obje strane tijesto dobro stisnuti, kako nadjev ne bi curio tokom pečenja …
10 . stranu koju ste preklopili preko jabuka premazati jajetom , te zarezanu stranu prebaciti preko džepića i sa svih strana stisnuti rubove kako se džepići ne bi otvorili tokom pečenja …
11 . tako ih puniti dok ne potrošite tijesto i jabuke …
12 . džepiće redati na veliki pleh koji je obložen pak papirom , premazati ih jajetom te ih obilno posuti šećerom …
13 . džepiće staviti u vruću pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva nekih 20 – 25 minuta ( dok ne poprime zlatnu boju ) …
SAVIJETI :
Ako želite ravne rubove i kutove samo ih nožićem poravnajte prije pečenja .
U nadjev od jabuka možete staviti i malo ruma .
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.