Ja bih rekla daje ovo idealan rolt za ljetne dane . Rolat je za mene odlična stvar , njihova priprema je vrlo jednostavna i zaista brza . Ovaj rolat mi je posebno ukusan zbog njegove kreme u kombinaciji sa kupinama .
SASTOJCI :
BISKVIT :
5 jaja
150 g brašna
150 g šećera
½ praška za pecivo
1 vanilien šećer
4 žlice ulja
Limunova korica
FIL :
2 vanilien šećera
500 g kupina
1 kremfix
200 g bijele čokolade
250 ml . slatkog vrhnja
350 g . Quark ( topfen , mascarpone ili masniji svježi sir )
ZA DEKORACIJU :
kupine
3 žlice fila
šećer u prahu
PRIPREMA :
1 . zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva …
2 . bjelanjke i vanilien šećer umutiti u čvrst snijeg te ga nakratko ostaviti na stranu …
3 . pjenasto izraditi žumanjke sa šećerom , dodati ulje i limunovu koricu te miksati još 2 do 3 minute…
4 . u žumanjke prosijati brašno sa praškom za pecivo te dodavati po malo bjelanjke i laganim kružnim pokretima sve dobro sjediniti …
5 . na veliki lim obložen pak papirom istresti biskvit , ravnomjerno ga razmazati osobito prema rubovima kako sredina ne bi ostala deblja a rubovi tanki …
6 . biskvit peći oko 20 minuta …
7 . pečeni biskvit staviti na hladnu mokru krpu ( krpu dobro iscijediti ) te polako skinuti pak papir …
8 . rub krpe prebaciti preko biskvita te ga lagano početi motati skupa sa krpom kako biskvit ne bi pucao …
9 . ostaviti biskvit da se u potpunosti ohladi a u međuvremenu može se pripremiti fil …
10 . otopiti čokoladu na pari te je maknuti sa vode kako bi se dovoljno ohladila da bi se mogla dalje upotrebiti …
11 . quark , vanilien šećer i čokoladu nakratko umutiti te ostaviti na stranu …
12 . slatko vrhnje umutiti napola te dodati kremfix i izraditi ga u kremasti šlag ( pazite da ga ne umutiti previše ) …
13 . šlag dodati u kremu od sira te sve umutiti dok se sastojci ne spoje …
14 . ostaviti tri žlice fila za dekoraciju …
15 . odmotati biskvit te ga ravnomjerno premazati kremom ali kraj ruba ostaviti malo praznim ili ga premazati u skroz tankom sloju kako fil ne bi iscurio van tokom motanja …
16 . na premazani biskvit poredati kupine ( odvojiti koju kupinu za dekoraciju ) , malo ih utisnuti u fil ta ga lagano urolati …
17 . gotov rolat ukrasiti sa filom , posuti sa šećerom u prahu te odozgo staviti koju kupinu …
18 . kolač se mora hladiti nekih 4 do 5 sati …
SAVJET : ako ne volite kupine možete upotrebiti bilo koje drugo bobičasto voće .
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.