Bosanki čupavci su vrlo ukusni , mirisni , mekani i sočni . Malo deblji biskvit koji se izreže na malo veće
kockice , potom se umoči u finu čokoladu te ih se ubaci u kokos i već je sve gotovo . Ima raznih
čupavaca i zaista se jako brzo i jednostavno naprave , bitno je samo da je biskvit dobar, a naravno i
čokolada .
SASTOJCI ZA BISKVIT :
Koriste se šalice od 300 ml kapaciteta tekućine
6 jaja ( M )
1 vanilije bourbon ( ili 2 vanilin šećera )
2 šalice šećera
1 naranča šećer ( nije obavezan )
Naribana korica od jedne naranče
3 šalice brašna ( 570 g )
1 prašak za pecivo
1 šalica ulja ( 300 ml )
1 šalica mineralne vode ( 300 ml )
SASTOJCI ZA ČOKOLADU :
500 ml mlijeka
400 g čokolade
120 g šećera
1 vanilin šećer
250 g margarina za kolače
DODATNI SASTOJCI :
500 kokosa
POSTUPAK ZA BISKVIT :
1 . upaliti pećnicu na 175 stupnjeva …
2 . u posudu staviti jaja , šećer , vanilije bourbon , narančin šećer i narančinu koricu te sve dobro
umutiti …
3 . uz lagano miksanje dodavati u tankom mlazu ulje …
4 . zatim isto uz stalno i lagano miksanje dodavati naizmjenice brašno i mineralnu vode …
5 . mikserom samo kratko sjediniti sve sastojke ( mikser ne pojačavati ) …
6 . za kraj dovršiti miješanje silikonskom špatulom …
7 . biskvit ravnomjerno izliti u veliki pleh ( 32 x 34 ) koji je obložen pak papirom ( PLEH NE MAZATI ) …
8 . biskvit peći na 175 stupnjeva 20 minuta, a zatim ga peći na 180 stupnjeva jos cca . 15 – 17 minuta
( OBAVEZNO NAKON 35 MINUTA PROVJERITE ČAČKALICOM DALI JE KOLAČ PEČEN ) …
9 . pečeni biskvit u potpunosti ohladiti …
10 . hladan biskvit izrezati na kocke ( 6 x 6 cm ) tako će te dobiti 30 kocki biskvita …
• DOK SE BISKVIT PEČE MOŽETE PRIPREMITI ČOKOLADU •
POSTUPAK ZA ČOKOLADU :
1 . u lončić staviti mlijeko, šećer , vanilin šećer i čokoladu te sve otopiti …
2 . kada se čokolada otopila dodati margarin za kolače te sve miješati dok se margarin u potpunosti
ne rastopi …
3 . ostaviti čokoladu da se ohladi ( na kućnoj temperaturi ) …
4 . hladne kocke biskvita dobro umočiti u čokoladu te ih uvaljati u kokos …
NAPOMENA I SAVJETI :
• Pazite da se biskvit ne prepeče .
• Ako umočite topao biskvit u toplu čokoladu , biskvit bi se mogao lako raspasti .
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.