Najdraži su mi ovi recepti gdje ide sve brzo, a ipak bude ukusno . Kratka priprema i sve u pećnicu .
SASTOJCI ZA ZAČINITI MESO :
1 – 1.500 kg svinjskog buta bez kosti ( ili kotlete, a može i drugo meso )
20 ml ulja
1 žličica mađarske crvene ljute paprike ( može i neka druga )
1 žlica soli
½ žličice crvene paprike ( začin )
SASTOJCI ZA UMAK :
800 g rajčice iz konzerve s komadićima rajčice
200 g korijena celera ( očišćenog )
1 komorač
2 mrkve ( velike )
2 luka ( velika )
2 – 3 češnja češnjaka
20 ml ulja
100 ml vode
1 žličica timijana ( začin )
1 žličica soli
1 žličica vegete
½ žličice papra
1 žličica šećera
POSTUPAK :
1 . meso izrezati na 1 cm debele šnite …
2 . meso po uljiti i začiniti s začinima za meso ( gore su navedeni začini ) …
3 . povrće oprati , oguliti , očistiti …
4 . mrkvu izrezati na šnite , luk na kolutiće , celer na sitne kockice , komorač na tanke trakice ,
češnjak utisnuti ili sitno izrezati …
5 . začinjeno meso , na vrućem ulju i na jakoj vatri prepreći s oboje strane samo po 2 minute …
6 . meso vaditi u vatrostalnu ili neku drugu tepsiju u kojoj će te kasnije peći meso u pećnici …
7 . u istoj tavi u kojoj se pržilo meso dodati ulje , te nakratko ispržiti luk …
8 . na luk dodati ostalo povrće te ga dinstati samo toliko da pusti svoje arome …
9 . dodati rajčicu iz konzerve , vodu i sve začine , sve izmiješati te pustiti da prokuha …
10 . umak preliti preko mesa , PAZITE DA POVRĆE ODE I IZMEĐU MESA …
11. poklopiti tepsiju s poklopcem ili folijom …
12 . staviti sve u prethodnu zagrijanu pećnicu na 175 stupnjeva na cca . 60 – 90 minuta …
NAPOMENA I SAVJETI :
• obavezno probajte dali vam je sve dobro začinjeno .
• vrijeme pečenja – kuhanja ovisi o debljini mesa i o vrsti mesa koja se koristi .
• bitno je da se meso skoro pa raspada .
• poslužite svoje meso uz pire krumpir , rižu , knedle od krumpira itd …
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.