Quesadilla je tipično Meksičko jelo , koje je punjeno sa sirom . Tortilja se napuni sa sirom , te se
preklopi i samo kratko zapeče s obje strane u tavi . Meni je odlična sa sirom i povrćem i zato želim
podijeliti ovaj recept s vama .
SASTOJCI :
6 Tortilja ( većih )
2 mrkve ( srednje veličine )
1 poriluk
1 crvena paprika
1 žuta paprika
600 g sira – može i više ( npr . Gauda koja se dobro topi )
POSTUPAK :
1 . mrkvu oguliti i naribati …
2 . poriluk oprati , prepoloviti te ga tanko izrezati …
3 . paprike očistiti , te ih izrezati na tanke i kraće trakice …
4 . sir naribati …
5 . zagrijati tavu na srednje jakoj vatri ( npr . na broj 5,6 od broja 9 )
6 . na zagrijanu tavu staviti tortilju …
7 . prvo staviti sir na pola tortilje , zatim mrkvu , papriku , poriluk ( redoslijed od povrće nije bitan ) te
za kraj ponovo sir …
8 . odmah preklopiti praznu polovicu tortilje preko napunjene , te je lagano peći dok se sir ne otopi i
dok tortilje ne poprimi zlatnu boju …
9 . tortilju preokrenuti na drugu stranu , te je ispeći do kraja …
NAPOMENA I SAVJETI :
1 . Quesadilla se jede čim se ispeče dok je jos vruća .
2 . Quesadilla ide odlično uz razne umake npr . uz umak od jogurta s česnjakom , uz guacamole itd …
3 . Sto vise sira to je bolja Quesadilla .
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.