Mini pavlova

Quark vafle / galete
28 travnja, 2020
Mini kiflice
12 svibnja, 2020
Show all

Mini pavlova

image_pdfimage_print

Mnogi od vas možda ne vole beze ( baiser ) kore iz dva razloga …
1 . jer su im beze kore previše slatke
2 . jer ih je strah da im beze kore ne uspiju
Ako ih ne pravite zbog ovog drugog navedenog razloga e onda dobro pročitajte ovaj recept ili još
bolje pogledajte video di možete sve detaljno pogledati . Uglavnom vam onda ništa više ne stoji na
putu da isprobate ove mini pavlova .
SASTOJCI ZA BEZE KORE :
( za cca . 17 – 25 kom. ovisno o nastavku koji će te koristiti , veličini i visini krugova koji će te praviti )
6 jaja ( M )
Prstohvat soli
300 g šećera
2 vanilije šećera
40 g gustina ( prosijati )
SASTOJCI ZA KREMU :
500 g mascarpone
500 ml slatkog vrhnja
120 g šećera u prahu
1 žlica vanilije paste ( ili vanilije aroma , vanilije ekstrakt )
1 kremfix
DODATNI SASTOJCI :
Sviježe bobičasto voće – maline , kupine , borovnice , ribizli , jagode …
POSTUPAK ZA IZRADU BEZE KORA :
1 . u bjelanjke dodati prstohvat soli , te izraditi pijenu …
2 . uz stalno miksanje pomalo dodavati šećer i vanilije šećer , te nastaviti miksati kako bi dobili čvrstu
i sjajnu beze masu …
3 . zatim prosijati gustin te ga nakratko i lagano sjediniti …
4 . staviti nastavak za ukrašavanje torti u vrećicu ( ja sam koristila nastavak 13 mm ) …
5 . napuniti vrećicu , te na pak papir sa malim razmakom praviti košarice promjera 5 – 6 cm …
KRUGOVE MOŽETE ISCRTATI NA PAK PAPIR KAKO BI VAM BILO LAKŠE PRAVITI KOŠARICE ( POGLEDAJ
VIDEO )
6 . košarice staviti u prethodnu zagrijanu pećnicu …

VRUĆ ZRAK NA 110 STUPNJEVA cca . 55 – 60 min ( mogu se peći obje tepsije istovremeno )
GORNJI I DONJI GRIJAČ NA 140 STUPNJEVA cca . 55 – 60 min ( stavite samo jednu tepsiju u pećnicu )
7 . košarice dobro osušiti u pećnici a zatim ih ohladiti …
PRIPREMA ZA KREMU :
1 . mascarpone , šećer u prahu i vanilije pastu samo nakratko sjediniti ( ne puno miksati ) …
2 . uz stalno miksanje , lagano i u tankom mlazu dodavati slatko vrhnje …
3 . pred kraj miksanja dodati kremfix , te izraditi fino kremu …
4 . u vrećicu za ukrašavanje staviti nastavak po želji , te vrećicu napuniti kremom …
5 . košarice napuniti kremom te odozgo staviti bobičasto voće …
VOĆE TREBA BITI OPRANO I OSUŠENO …
NAPOMENE I SAVIJETI :
1 . Vrijeme pečenja uvijek varira od pećnice do pećnice , ali u ovom slučaju igraju ulogu koji promjer
nastavka će te koristiti za izradu vaših košarica i koje će visine vaše košarice imati .
2 . Kako će te biti sigurni da su vaše košarice zaista suhe …
– Na dodir su suhe i tvrde
– Lagano se odlijepe sa pak papira
3 . Košarice možete slobodno pripremiti koji dan ranije , pa kad vam treba mini pavlova samo umutite
kremu i napunite vaše košarice .
4 . Ako vaša pećnica ima funkciju vruć zrak , ja vam svakako preporučujem da je koristite za izradu
beze kora .
5 . Bitno je da se beze kore što bolje osuše pa zbog toga ostavite mali razmak između košarica .
6 . Tokom pečenja ponekad otvorite pećnicu na kratko , kako bi izašla vlažnost iz pećnice .
7 . Beze kore trebaju ostati svijetle boje , tako ako primijetite da vam kore primaju boju tokom
sušenja smanjite malo pećnicu .
8 . Kad napunite košarice najbolje ih stavite na par sati u hladnjak .
9 . Kako znati dali ste dovoljno i dobro umutili beze masu …
– Beze masa postane sjajna
– Na metlici od miksera , beze masa stoji poput pačjeg kljuna
– Uzmite malo beze mase između dva prsta , protrljajte prste i ako NE osjetite kristal šećer
između prstiju znači da je vaša beze masa gotova
10 . Gustin obavezno treba prosijati kako bi izbjegli grudice .
11 . Pazite da kremu NE umutite previše .

Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti

na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri