Mnogi od vas možda ne vole beze ( baiser ) kore iz dva razloga …
1 . jer su im beze kore previše slatke
2 . jer ih je strah da im beze kore ne uspiju
Ako ih ne pravite zbog ovog drugog navedenog razloga e onda dobro pročitajte ovaj recept ili još
bolje pogledajte video di možete sve detaljno pogledati . Uglavnom vam onda ništa više ne stoji na
putu da isprobate ove mini pavlova .
SASTOJCI ZA BEZE KORE :
( za cca . 17 – 25 kom. ovisno o nastavku koji će te koristiti , veličini i visini krugova koji će te praviti )
6 jaja ( M )
Prstohvat soli
300 g šećera
2 vanilije šećera
40 g gustina ( prosijati )
SASTOJCI ZA KREMU :
500 g mascarpone
500 ml slatkog vrhnja
120 g šećera u prahu
1 žlica vanilije paste ( ili vanilije aroma , vanilije ekstrakt )
1 kremfix
DODATNI SASTOJCI :
Sviježe bobičasto voće – maline , kupine , borovnice , ribizli , jagode …
POSTUPAK ZA IZRADU BEZE KORA :
1 . u bjelanjke dodati prstohvat soli , te izraditi pijenu …
2 . uz stalno miksanje pomalo dodavati šećer i vanilije šećer , te nastaviti miksati kako bi dobili čvrstu
i sjajnu beze masu …
3 . zatim prosijati gustin te ga nakratko i lagano sjediniti …
4 . staviti nastavak za ukrašavanje torti u vrećicu ( ja sam koristila nastavak 13 mm ) …
5 . napuniti vrećicu , te na pak papir sa malim razmakom praviti košarice promjera 5 – 6 cm …
KRUGOVE MOŽETE ISCRTATI NA PAK PAPIR KAKO BI VAM BILO LAKŠE PRAVITI KOŠARICE ( POGLEDAJ
VIDEO )
6 . košarice staviti u prethodnu zagrijanu pećnicu …
VRUĆ ZRAK NA 110 STUPNJEVA cca . 55 – 60 min ( mogu se peći obje tepsije istovremeno )
GORNJI I DONJI GRIJAČ NA 140 STUPNJEVA cca . 55 – 60 min ( stavite samo jednu tepsiju u pećnicu )
7 . košarice dobro osušiti u pećnici a zatim ih ohladiti …
PRIPREMA ZA KREMU :
1 . mascarpone , šećer u prahu i vanilije pastu samo nakratko sjediniti ( ne puno miksati ) …
2 . uz stalno miksanje , lagano i u tankom mlazu dodavati slatko vrhnje …
3 . pred kraj miksanja dodati kremfix , te izraditi fino kremu …
4 . u vrećicu za ukrašavanje staviti nastavak po želji , te vrećicu napuniti kremom …
5 . košarice napuniti kremom te odozgo staviti bobičasto voće …
VOĆE TREBA BITI OPRANO I OSUŠENO …
NAPOMENE I SAVIJETI :
1 . Vrijeme pečenja uvijek varira od pećnice do pećnice , ali u ovom slučaju igraju ulogu koji promjer
nastavka će te koristiti za izradu vaših košarica i koje će visine vaše košarice imati .
2 . Kako će te biti sigurni da su vaše košarice zaista suhe …
– Na dodir su suhe i tvrde
– Lagano se odlijepe sa pak papira
3 . Košarice možete slobodno pripremiti koji dan ranije , pa kad vam treba mini pavlova samo umutite
kremu i napunite vaše košarice .
4 . Ako vaša pećnica ima funkciju vruć zrak , ja vam svakako preporučujem da je koristite za izradu
beze kora .
5 . Bitno je da se beze kore što bolje osuše pa zbog toga ostavite mali razmak između košarica .
6 . Tokom pečenja ponekad otvorite pećnicu na kratko , kako bi izašla vlažnost iz pećnice .
7 . Beze kore trebaju ostati svijetle boje , tako ako primijetite da vam kore primaju boju tokom
sušenja smanjite malo pećnicu .
8 . Kad napunite košarice najbolje ih stavite na par sati u hladnjak .
9 . Kako znati dali ste dovoljno i dobro umutili beze masu …
– Beze masa postane sjajna
– Na metlici od miksera , beze masa stoji poput pačjeg kljuna
– Uzmite malo beze mase između dva prsta , protrljajte prste i ako NE osjetite kristal šećer
između prstiju znači da je vaša beze masa gotova
10 . Gustin obavezno treba prosijati kako bi izbjegli grudice .
11 . Pazite da kremu NE umutite previše .
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.