Kremasta palenta sa gljivama

Dalgone Coffee / Nescafe crem coffee
7 travnja, 2020
Čoko zemičke
21 travnja, 2020
Show all

Kremasta palenta sa gljivama

image_pdfimage_print

Volite li palentu ? Ako je volite onda je možda ovaj recept baš za vas 
Kremasta palenta je odličan prilog uz šnicle , kotlete , biftek itd …
SASTOJCI :
1 L vode
200 g palente
250 g kiselog vrhnja ( 22 ili 25 % masnoće )
100 ml ulja
500 g gljiva
3 luka ( velika )
Sol ( po vašem ukusu )
POSTUPAK :
1 . luk izrezati na sitne kockice …
2 . gljive oprati te ih izrezati na kriške …
3 . u loncu zagrijati ulje , dodati luk te ga dinstati dok ne poprimi zlatnu boju …
4 . u lonac dodati gljive te ih pržiti cca . 10 – 15 minuta …
5 . nakon 10 -15 minuta dodati vodu i sol te pustiti da voda prokuha …
6 . uz stalno miješanje sipati palentu u lonac te je kuhati cca . 1 minutu …
U VIDEU MOJE KCI NIJE MIJEŠALA PALENTU DOK JU JE SIPALA U VODU , PA SU NAM NASTALE
GRUDICE …
ZATO UČITE NA NAŠIM GREŠKAMA …
NAPOMENA I SAVJETI :
1 . Kad se palenta ohladi samo je dobro izmiješajte prije konzumiranja .
2 . Kad dodajete palentu u vodu samo brzo MIJEŠAJTE , MIJEŠAJTE I MIJEŠAJTE .
3 . Ako ne miješate palentu dobit će te nepoželjne grudice .

Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti

na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri