Volite li palentu ? Ako je volite onda je možda ovaj recept baš za vas
Kremasta palenta je odličan prilog uz šnicle , kotlete , biftek itd …
SASTOJCI :
1 L vode
200 g palente
250 g kiselog vrhnja ( 22 ili 25 % masnoće )
100 ml ulja
500 g gljiva
3 luka ( velika )
Sol ( po vašem ukusu )
POSTUPAK :
1 . luk izrezati na sitne kockice …
2 . gljive oprati te ih izrezati na kriške …
3 . u loncu zagrijati ulje , dodati luk te ga dinstati dok ne poprimi zlatnu boju …
4 . u lonac dodati gljive te ih pržiti cca . 10 – 15 minuta …
5 . nakon 10 -15 minuta dodati vodu i sol te pustiti da voda prokuha …
6 . uz stalno miješanje sipati palentu u lonac te je kuhati cca . 1 minutu …
U VIDEU MOJE KCI NIJE MIJEŠALA PALENTU DOK JU JE SIPALA U VODU , PA SU NAM NASTALE
GRUDICE …
ZATO UČITE NA NAŠIM GREŠKAMA …
NAPOMENA I SAVJETI :
1 . Kad se palenta ohladi samo je dobro izmiješajte prije konzumiranja .
2 . Kad dodajete palentu u vodu samo brzo MIJEŠAJTE , MIJEŠAJTE I MIJEŠAJTE .
3 . Ako ne miješate palentu dobit će te nepoželjne grudice .
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.