Za svaku prigodu ovaj recept je odličan , jer ne trebate pola dana stajati u kuhinji kako bi pripremili ručak za goste . Uz to sami možete odabrati omiljeni okus ovog variva, ali to ću vam navesti dolje u savjetima . Ovo bih ja nazvala Party varivo zbog svoje količine .
SASTOJCI :
500 g miješanog mljevenog mesa ( može i goveđe )
500 g goveđeg mesa – za gulaš
500 g svinjskog mesa – za gulaš ( može i teleće )
500 g dimljene pancete
500 g zelenih paprika
500 g žutih paprika
500 g crvenih paprika
500 g luka
100 ml ulja ( za prženje )
ZA SOSU :
1 kg pelata ( usitnjena rajčica iz konzerve )
700 ml vrhnja za kuhanje
500 g Arrabbiata umaka ( iz staklenke )
400 g Tikka Masala umaka ( iz staklenke )
25 g soli
15 g slatke paprike ( začin )
1 g papra ( mljevenog )
3 g kajanskog papra – nije obavezan ( začin )
2 g curry ( začin )
POSTUPAK :
1 . meso izrezati na kockice kao za gulaš …
2 . pancetu izrezati na kockice ili trakice …
3 . luk izrezati na kockice, a paprike izrezati na krupnije kockice …
4 . u posudu staviti sve gore navedene sastojke za umak te ih dobro sjediniti pjenjačom ( gotovi umak ostavite kratko sa strane ) …
5 . u velikom loncu ili pekaču zagrijati ulje te dodati luk, a zatim ga vrlo kratko dinstati cca . 3 – 4 minute …
6 . dodati pancetu i mljeveno meso te sve skupa dinstati cca . 5 minuta …
7 . lonac maknuti sa štednjaka te dodati ostalo meso , paprike i sosu …
8 . sve dobro izmiješati kako bi se svi sastojci dobro sjedinili …
9 . lonac poklopiti te ga staviti u pećnicu, prethodnu zagrijanu na 180 stupnjeva točno 2 sata da se lagano krčka …
NAPOMENA I SAVJETI :
1 . Za ovu količinu vam je potreban zaista veliki lonac ili pekač .
2 . Pazite da je lonac prikladan za pećnicu , lonac na sebi ne smije imati ništa gumeno ni plastično.
3 . Dok se ručak krčka u pećnici, nema potrebe da ga vadite i miješate .
4 . Obavezno koristite pola količine svih sastojaka, ako ovaj ručak želite pripremiti za sebe i svoju obitelj .
5 . Navedeni sastojci su prikladni za bilo koju prigodu i za cca . 12 – 15 osoba .
6 . Uz ovaj ručak možete poslužiti samo kruh i salatu, što je po meni zaista dovoljno, a po želji mogu se poslužiti i njoke , špecle , knedle od krumpira ili kruha itd …
7 . Tikka Masala i Arrabbiata nisu obavezni umaci i to mi se jako sviđa kod ovog recepta , znači ovako uvijek radite isto varivo, koje uvijek ima drugi okus ili uvijek koristite svoj omiljeni umak, to ovisi o vama .
8 . Umjesto Tikka Masala i Arrabbiata umaka , možete koristiti Schaschlik umak , Zigeuner umak, Chili umak, Mexico umak, Jäger umak itd … jednostavno izaberite svoj omiljeni umak ili dva kao i ja .
9 . Ako izaberete samo jednu vrstu umaka, imajte na umu da ukupna količina umaka iznosi 900 ml .
10 . Umaci se nalaze u staklenkama koje se mogu kupiti u Intersparu , Kauflandu , Lidl , itd…
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.