Još jedna torta koja se ne peče , a svi znamo kako nam to dobro dođe po ovim vrućinama .
SASTOJCI ZA DNO :
300 g mljevenog keksa ( plazma ili petit keks )
200 g margarina za kolače ( otopljen )
SASTOJCI ZA FIL :
25 g želatine
10 žlica vode ( za rastopiti želatinu )
480 g slatkog vrhnja
1 kremfix
480 g borovnica ( smrznutih )
5 žlica šećera + još 8 žlica
5 žlica limunovog soka
605 g sira za kolače
240 g čvrstog jogurta
ZA UKRAŠAVANJE :
Svježe borovnice ( nije obavezno )
PRIPREMA :
1 . u posudu staviti borovnice , 8 žlica šećera i limunov sok te samo prokuhati …
2 . procijediti borovnice i uhvatiti njihov sok , ostaviti da se sve ohladi …
3 . razmutiti želatinu u vodi te je ostaviti da nabubri …
4 . u mljeveni keks dodati otopljeni margarin , sve dobro sjediniti te ga utisnuti u kalup promjera 26 cm … ( ostaviti kalup u hladnjaku dok se priprema fil )
5 . u posudu staviti sir za kolače , jogurt i 5 žlica šećera te sve dobro izmiksati …
6 . u otopljenu želatinu dodati malo fila , razmutiti ga žlicom pa pripremljenu želatinu dodati u fil i sve dobro izmiješati …
7 . u drugoj posudi umutiti slatko vrhnje skupa s kremfoxom …
8 . spojiti umućeno slatko vrhnje s filom te ga podijeliti u 3 posude tako da dobijete od svakog fila jednaku količinu …
9 . u prvi dio dodati borovnice i 4 žlice soka ( dobro izmiješati )
U drugi dio dodati 5 žlica soka od borovnice ( dobro izmiješati )
A treći dio ostaje bijele boje
10 . na keks istresti prvi dio , zatim ga staviti u zamrzivač na cca . 30 minuta da se gornji dio malo stegne . Na prvi dio istresti drugi fil te i njega staviti u zamrzivač na cca . 30 minuta . Za kraj dodati bijeli fil gore , politi ga sa par kapi soka te ga vilicom , žlicom ili špatulom išarati .
11 . tortu najbolje ostaviti preko noći u hladnjaku te je sutra dan izvaditi iz kalupa i po želji ukrasiti svježim borovnicama …
NAPOMENA I SAVJETI :
Dok čekate da vam se prvi sloj stegne u zamrzivaču, ostale filove NE stavljati u hladnjak kako se želatina ne bi stegla .
Umjesto smrznutih borovnica možete koristiti bilo koje drugo smrznuto bobičasto voće .
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.