Trobojna torta od borovnica

Pečene njoke s mesom i povrćem
2 srpnja, 2019
Punjene kobasice
16 srpnja, 2019
Show all

Trobojna torta od borovnica

image_pdfimage_print

Još jedna torta koja se ne peče , a svi znamo kako nam to dobro dođe po ovim vrućinama .

SASTOJCI ZA DNO :

300 g mljevenog keksa ( plazma ili petit keks )

200 g margarina za kolače ( otopljen )

SASTOJCI ZA FIL :

25 g želatine

10 žlica vode ( za rastopiti želatinu )

480 g slatkog vrhnja

1 kremfix

480 g borovnica ( smrznutih )

5 žlica šećera + još 8 žlica

5 žlica limunovog soka

605 g sira za kolače

240 g čvrstog jogurta

ZA UKRAŠAVANJE :

Svježe borovnice ( nije obavezno )

PRIPREMA :

1 . u posudu staviti borovnice , 8 žlica šećera i limunov sok te samo prokuhati …

2 . procijediti borovnice i uhvatiti njihov sok , ostaviti da se sve ohladi …

3 . razmutiti želatinu u vodi te je ostaviti da nabubri …

4 . u mljeveni keks dodati otopljeni margarin , sve dobro sjediniti te ga utisnuti u kalup promjera 26 cm … ( ostaviti kalup u hladnjaku dok se priprema fil )

5 . u posudu staviti sir za kolače , jogurt i 5 žlica šećera te sve dobro izmiksati …

6 . u otopljenu želatinu dodati malo fila , razmutiti ga žlicom pa pripremljenu želatinu dodati u fil i sve dobro izmiješati …

7 . u drugoj posudi umutiti slatko vrhnje skupa s kremfoxom …

8 . spojiti umućeno slatko vrhnje s filom te ga podijeliti u 3 posude tako da dobijete od svakog fila jednaku količinu …

9 . u prvi dio dodati borovnice i 4 žlice soka ( dobro izmiješati )

U drugi dio dodati 5 žlica soka od borovnice ( dobro izmiješati )

A treći dio ostaje bijele boje

10 . na keks istresti prvi dio , zatim ga staviti u zamrzivač na cca . 30 minuta da se gornji dio malo stegne . Na prvi dio istresti drugi fil te i njega staviti u zamrzivač na cca . 30 minuta . Za kraj dodati bijeli fil gore , politi ga sa par kapi soka te ga vilicom , žlicom ili špatulom išarati .

11 . tortu najbolje ostaviti preko noći u hladnjaku te je sutra dan izvaditi iz kalupa i po želji ukrasiti svježim borovnicama …

NAPOMENA I SAVJETI :

Dok čekate da vam se prvi sloj stegne u zamrzivaču, ostale filove NE stavljati u hladnjak kako se želatina ne bi stegla .

Umjesto smrznutih borovnica možete koristiti bilo koje drugo smrznuto bobičasto voće .

Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti

na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri