Osvježavajući kolač od jagoda je savršen za ljetne dane. Obožavam ovaj tip kolača koji se priprema u velikom plehu , tako ste uvijek spremni za neku veću ekipu , za ugodno druženje uz kolač i limunadu .
SASTOJCI ZA BISKVIT :
300 g brašna
300 g šećera
5 jaja
300 g margarina za kolače
1 prašak za pecivo
2 šećer vanilije
SASTOJCI ZA FIL :
1500 ml mlijeka
4 pudinga od vanilije
200 g šećera
800 g kiselog vrhnja ( 30 % masnoće )
SASTOJCI ZA PRELJEV :
3 vrećice preljeva za torte – crvena
( 1 vrećica preljeva sadrži 10 g praha )
750 ml vode
45 g šećera
DODATNI SASTOJCI :
1,5 – 2 kg jagoda
PRIPREMA :
1 . izraditi šećer , šećer vaniliju i margarin te dodavati jedno po jedno jaje ( svako jaje miksati po 2 minute ) …
2 . prašak za pecivo pomiješati s brašnom te dodavati žlicu po žlicu uz stalno miksanje . Sve dobro umutiti …
3 . margarinom za kolače podmazati tepsiju ( 32 x 34 ) , istresti biskvit u tepsiju , poravnati ga , te ga staviti u prethodnu zagrijanu pećnicu na cca 15 – 20 minuta .
4 . u međuvremenu dok se kolač peče treba pripremiti fil …
5 . odvojiti cca . 300 ml mlijeka te razmutiti puding u mlijeku . Ostatak mlijeka staviti skupa sa šećerom u lonac da prokuha . Kad mlijeko prokuha dodavati uz stalno miješanje razmućen puding te ga kuhati cca . 1 minutu …
5 . u vruć puding dodati kiselo vrhnje te ga dobro sjediniti s pudingom …
6 . vruć fil preliti preko vrućeg kolača , poravnati ga , te ga vratiti u pećnicu na 10 minuta …
7 . dok se kolač peče oprati jagode , posušiti ih , te ih prepoloviti ili narezati po vašoj želji …
8 . u manju posudu staviti šećer i preljev za torte , sve izmiješati te dodati vodu …
9 . uz stalno miješanje pustiti da preljev prokuha , maknuti ga sa štednjaka i ostaviti cca 10 – 15 minuta da se malo rashladi ( ne previše kako se smjesa ne bih želirala u posudi ) !!! …
10 . na topao ( skoro pa hladan ) kolač poredati jagode te ih preliti sa preljevom . Ostaviti kolac na 4 sata u hladnjak ili preko noći …
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.