Okreni me ananas kolač

Pečene sir kocke
12 veljače, 2019
Brza mix salata
26 veljače, 2019
Show all

Okreni me ananas kolač

image_pdfimage_print

Malo neobičan naziv , ali s razlogom . Ovo je kolač koji je gotov u četiri koraka. Sasvim je mekan i sočan, a ukusan je hladan ili dok je još topao . Zbog smeđeg šećera gornji sloj ananasa dobije blag okus karameliziranog kolača .

SASTOJCI :

6 žlica smeđeg šećera

250 g margarina za kolače + za mazanje kalupa

190 g šećera

7 – 8 kandiranih višanja

7 – 8 kriški ananasa ( okrugli komadi )

5 žlica soka od ananasa ( iz konzerve )

1 prašak za pecivo

limunova korica ( od 1 limuna )

4 jaja

160 g brašna

POSTUPAK :

1 . uključiti pećnicu na 180 stupnjeva …

2 . kalup 28 Ø dobro namazati margarinom , šećer posuti ravnomjerno po dnu kalupa , poredati ananas na šećer, te u sredinu ananasa staviti po jednu višnju …

3 . kalup staviti na kratko u hladnjak …

4 . u posudi staviti šećer , margarin rezati na manje komadiće te ga dodavati u šećer …

5 . margarin dobro umutiti , zatim polako dodavati jedno po jedno jaje , limunovu koricu i sok od ananasa …

6 . u smjesu prosijati brašno i prašak za pecivo, te sve dobro sjediniti …

7 . lagano i polako preliti biskvit preko ananasa , te ga žlicom poravnati …

8 . kolač peći cca . 25 – 30 minuta , zatim ga izvaditi iz pećnice te ga ostaviti još 10 – 15 minuta u kalupu da odmori …

9 . kolač osloboditi iz kalupa i okrenuti ga na pladanj ( POGLEDAJ VIDEO ) ….

SAVJETI I NAPOMENE :

Kolač možete servirati hladan ili topao .

Kolač možete servirati uz lagano umućen šlag .

Bitno je da su svi sastojci jednake kućne temperaturu ( jaja , sok i margarin ) .

Zbog šećera koji se karamelizira tokom pečenja, kalup ODMAH operite nakon vađenje kolača …

Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti

na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri