Evo jedan način kako iskoristiti višak pire krumpira a da nisu njoke ili knedle od šljiva .
SASTOJCI :
400 g sira ( gauda )
1,500 kg pire krumpira
500 g mix povrće ( smrznuto )
1 kg mljevenog mesa
500 ml vrhnja za kuhanje
1 manja konzerva kukuruza
1 konzerva crvenog graha
3 paprike ( crvena , žuta i zelena )
50 g pasirane rajčice
3 češnjaka
2 luka ( velika )
1 žlica crvene paprike
½ žličice papra
½ žličice čili
1 žličica timijana
1 žica Vegete
1 žličica soli
20 ml ulja
PRIPREMA :
1 . luk oguliti i izrezati na sitne kockice …
2 . paprike oprati , očistiti te ih izrezati na manje trakice …
3 . na zagrijanom ulju ispržiti luk , dodati meso te nastaviti dinstati dok meso ne promjeni boju …
4 . isjeckati ili protisnuti češnja ,zatim dodati sve začine te nastaviti dinstati 5 do 8 minuta …
5 . dodati pasiranu rajčicu , povrće ( osim kukuruza i graha ) , a zatim dinstati još cca . 5 do 8 minuta te zaliti sa vrhnjem za kuhanje , izmiješati i nastaviti kuhati cca . 5 minuta
6 . probati dali vam je dovoljno začinjeno …
7 . maknuti sa štednjaka te dodati kukuruze i grah , a zatim sve dobro izmiješati …
8 . meso s povrćem pretresti u veliku tepsiju , poravnati površinu , pire krumpir izmiješati te ravnomjerno podijeliti po mesu …
9 . posuti ribani sir po pire krumpiru …
10 . meksički složenac staviti u prethodnu zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva cca . 25 – 30 minuta …
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.