Meksički složenac od pire krumpira

Čoko čips
20 studenoga, 2018
Božićni kuglof
4 prosinca, 2018
Show all

Meksički složenac od pire krumpira

image_pdfimage_print

Evo jedan način kako iskoristiti višak pire krumpira a da nisu njoke ili knedle od šljiva .

SASTOJCI :

400 g sira ( gauda )

1,500 kg pire krumpira

500 g mix povrće ( smrznuto )

1 kg mljevenog mesa

500 ml vrhnja za kuhanje

1 manja konzerva kukuruza

1 konzerva crvenog graha

3 paprike ( crvena , žuta i zelena )

50 g pasirane rajčice

3 češnjaka

2 luka ( velika )

1 žlica crvene paprike

½ žličice papra

½ žličice čili

1 žličica timijana

1 žica Vegete

1 žličica soli

20 ml ulja

PRIPREMA :

1 . luk oguliti i izrezati na sitne kockice …

2 . paprike oprati , očistiti te ih izrezati na manje trakice …

3 . na zagrijanom ulju ispržiti luk , dodati meso te nastaviti dinstati dok meso ne promjeni boju …

4 . isjeckati ili protisnuti češnja ,zatim dodati sve začine te nastaviti dinstati 5 do 8 minuta …

5 . dodati pasiranu rajčicu , povrće ( osim kukuruza i graha ) , a zatim dinstati još cca . 5 do 8 minuta te zaliti sa vrhnjem za kuhanje , izmiješati i nastaviti kuhati cca . 5 minuta

6 . probati dali vam je dovoljno začinjeno …

7 . maknuti sa štednjaka te dodati kukuruze i grah , a zatim sve dobro izmiješati …

8 . meso s povrćem pretresti u veliku tepsiju , poravnati površinu , pire krumpir izmiješati te ravnomjerno podijeliti po mesu …

9 . posuti ribani sir po pire krumpiru …

10 . meksički složenac staviti u prethodnu zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva cca . 25 – 30 minuta …

Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti

na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri