Hokkaido kuglof

Slatki mini roščići
6 studenoga, 2018
Čoko čips
20 studenoga, 2018
Show all

Hokkaido kuglof

image_pdfimage_print

Kuglof pun okusa i mirisa , idealan za marendu , odličan za posluživanje uz neko dobro predjelo te fantastičan uz razne dipove .

SASTOJCI : 

400 g Hokkaido tikvice ( očišćene )

150 g Cheddar sira ( može i bilo koji drugi )

1 žlica timijana ( suhi začin )

200 g margarina za kolače ( ili maslaca )

½ žličice soli

4 jaja

300 g brašna

1 prašak za pecivo

100 ml mlijeka

150 g pancete ( ili neko drugo suho meso )

ZA PREMAZIVANJE KALUPA :

maslac i brašno

PRIPREMA :

1 . zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva

2 . premazati kalup maslacem te ga staviti u hladnjak …

3 . sir i pancetu izrezati na što sitnije kockice …

4 . tikvicu oprati , očistiti od sjemenki te je naribati …

5 . maslac i sol kremasto umutiti, te lagano dodavati jaje po jaje . Zatim nastaviti miksati toliko da se jaja dobro sjedinu s maslacem …

6 . dodati mlijeko , brašno , prašak za pecivo i timijan, te sve dobro izmiksati …

7 . na kraju dodati izrezani sir , pancetu i naribanu tikvicu, te sve dobro sjediniti …

8 . kalup izvaditi iz hladnjaka, posuti ga s malo brašna, a višak brašna istresti iz kalupa …

9 . tijesto istresti u kalup, te ga poravnati žlicom …

10 . staviti kuglof u vruću pećnicu, te ga peći cca. 60 min ( ovisi o vašoj pećnici i obliku kalupa )

11 . pečeni kuglof ostaviti 10 minuta nakon vađenja iz pećnice a onda ga osloboditi iz kalupa kako bi se ohladio …

NAPOMENA :

Jaja i maslac izvadite ranije iz hladnjaka kako bi imali istu temperaturu prije korištenja .

Ako maslac i jaja nemaju istu temperaturu, tokom miksanja napravit će se grudice .

 

Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti

na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri