Prvo da vam objasnim zašto se moja peciva zovu A . B . peciva . 2017 godine upoznala sam jednu divnu, mladu ženu preko Facebooka , jednostavno me oduševila svojim karakterom , svojom skromnošću , svojom dobrotom . Iz dana u dan se čujemo , iskreno rečeno ne mogu ni zamisliti da se ne čujemo nekoliko puta na dan . Dijelimo dosta zajedničkih interesa, a jedno od toga je ljubav prema kuhanju , moja draga Alisa Bučan mi je dala savršen recept za peciva . Ova peciva su tako mekana , mirisna , ukusna, ma najbolja što sam ikad probala i zato ovaj recept želim podijeliti s vama . Hvala joj na ovom divnom receptu , zato se ova peciva zovu A . B . peciva
SASTOJCI ZA TIJESTO :
1 kg brašna
100 g . margarina ( ili maslaca )
50 ml . ulja
2 žlice šećera
1 ½ žlica soli
1 kvasac
250 ml . toplog mlijeka
250 ml . vode
ZA PREMAZIVANJE :
1 žlica vode
1 bjelanjak
margarin ili maslac
ulje
sol
PRIPREMA :
1 . u toplo mlijeko dodati kvasac i šećer , sve dobro izmiješati kako bi se kvasac u potpunosti rastopio, te ga ostaviti na nekoliko minuta sa strane kako bi se kvasac aktivirao …
2 . kad se kvasac aktivirao staviti sve sastojke za tijesto u posudu i zamijesiti meko tijesto …
3 . tijesto izvaditi iz posude , oblikovati ga u loptu, te posudu premazati s malo ulja . Vratiti tijesto natrag i premazati ga s malo ulja kako se ne bih osušilo …
4 . posudu prekriti prozirnom folijom i ostaviti na toplom mjestu kako bi tijesto se udvostručilo …
5 . tijesto izvaditi na radnu plohu ( ne mijesiti ) , te ga oblikovati u dugačku štrucu …
6 . tijesto podijeliti na 16 dijelova , oblikovati loptice te ih obilno premazati uljem …
7 . ostaviti premazane loptice 5 minuta da stoje dok vi uključite pećnicu između 200 i 250 stupnjeva i obložite veliki pleh pak papirom …
8 . uzeti lopticu koju ste prvu oblikovali i premazali , te je izvaljati u oblik elipse a zatim zamotati u oblik peciva … POGLEDAJTE VIDEO !!!
9 . peciva slagati u veliki pleh, pazeći na razmak …
10 . napravljena peciva prekriti čistom kuhinjskom krpom, te ih ostaviti 15 minuta da nadođu …
11 . u međuvremenu razmutiti bjelanjak s vodom , kad bjelanjak dobije mjehuriće i površina postane bijela poput pjene onda ste ga dobro razmutili …
12 . premazati peciva bjelanjkom, te ih posuti s malo soli …
13 . peciva staviti u prethodnu zagrijanu pećnicu cca . 15 minuta , čim poprime svijetlo smećkastu boju možete ih vaditi …
14 . vruća peciva premazati otopljenim maslacem …
SAVJET :
Kad se peciva ohlade spremite ih u vrećicu da nemaju nimalo zraka kako bi ostala mekana .
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.