Tko voli yogurette čokoladice obožavat će ovu tortu . Kako se bliži ljeto napravila sam jednu ljetnu tortu za vas . Zbog jogurta i jagoda torta je laganog i osvježavajućeg okusa .
SASTOJCI ZA BISKVIT :
( koristi se šalica od 250 ml )
3 jaja ( L )
1 vanilien šećer
1 šalica šećera
½ šalice ulja
½ mineralne vode
1 ½ šalica brašna
1 prašak za pecivo
10 g . kakaa
ZA FIL :
2 paketića želatine u prahu = 20 g ( ili 12 listića )
400 ml . slatkog vrhnja
1 šlag fix
250 g . sviježeg sira
500 g . čvrstog jogurta 10 %
3 žlice limunovog soka
500 g . jagoda
100 g . šećera u prahu
200 g . bijele čokolade
10 žlica vode
DEKORACIJA :
5 paketića yogurette čokoladice
8 jagoda
1 šlag fix
200 ml . slatkog vrhnja
POSTUPAK :
1 . zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva …
2 . jaja , šećer i vanilien šećer pjenasto izmiksati te dodati ulje pa nastaviti miksati 2 minute …
3 . dodati prosijano brašno , kakao , prašak za pecivo i mineralnu vodu te sve laganim kružnim pokretima dobro sjediniti …
4 . dno kalupa obložiti pak papirom a rubove premazati uljem ili maslacem te istresti biskvit u kalup promjera 26 i peći ga nekih 40 – 45 minuta …
5 . biskvit osloboditi iz kalupa te ga ostaviti da se u potpunosti ohladi …
6 . za fil treba prvo otopiti čokoladu na pari , te je maknuti sa posude u kojoj je voda kako bi se čokolada mogla ohladiti ( smije biti samo malo topla ) …
7 . želatinu rastopiti u vodi , izmješati te je ostaviti oko 10 minuta da nabubri …
8 . u međuvremenu slatko vrhnje malo izmiksati i dodati šlag fix te ga nastaviti miksati dok se ne umuti . Kad se umuti ostaviti ga nakratko sa strane kako bi pripremili ostale sastojke …
9 . jagode izrezati na sitne kockice te ih isto ostaviti na stranu …
10 . u posudu staviti jogurt , sir , šećer u prahu , limunov sok pa dobro izmiksati . Odvojiti 4 žlice od te smjese za želatinu …
11 . sjediniti umućeno slatko vrhnje sa jogurtom koji ste izmiksali i čokoladom …
12 . želatinu otopiti u mikrovalnoj pećnici samo na par sekundi te u nju dodati one 4 žlice jogurta što ste bili odvojili i izmješati skupa sa želatinom …
13 . istresti pripremljenu želatinu u fil te sve dobro izmješati …
14 . dodati jagode i sve dobro sjediniti …
15 . hladan biskvit prepoloviti te gornja strana biskvita poslužiti će nam kao dno torte …
16 . staviti visoki obruč okolo kore te istresti vise od pola fila na donji biskvit . Zatim uzeti drugi biskvit te ga okrenuti naopako i staviti ostatak fila .
17 . poravnati tortu te je staviti najbolje preko noći u hladnjak …
18 . za dekoraciju jagode prepoloviti i umutiti slatko vrhnje sa šlag fixom …
19 . površinu torte premazati šlagom , poredati jagode uz rub torte a u sredinu izrezati dvije yoguretta čokoladice te okolo cijele torte poredati ostale čokoladice . Tortu možete ukrasiti i po vašoj želji .
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.