Stracciatella sladoled

Krem juha od šparoga
1 svibnja, 2018
Krumpir u palenti
15 svibnja, 2018
Show all

Stracciatella sladoled

image_pdfimage_print

Kako nam se bliži ljeto tako dolazi i vrijeme za sladoled . Ovaj sladoled je odličan za one koji nisu baš ljubitelji čisto klasičnog čokoladnog sladoleda ali ipak ne žele da im fali ono nešto čokoladno u njemu. Stracciatella sladoled sadrži u sebi komadiće gorkaste čokolade što mu zbog toga daje fantastičan okus a i izgled .

SASTOJCI :

200 g . bijele čokolade

500 ml . mlijeka

400 ml . slatkog vrhnja

150 g . čokolade za kuhanje ili neke druge gorke čokolade

50 g . šećera u prahu

PRIPREMA :

1 . u srednji lonac staviti mlijeko , bijelu čokoladu i 200 ml . slatkog vrhnja …

2 . to lagano zagrijati uz stalno miješanje kako bi se čokolada što prije otopila te odmah skinuti sa vatre . Obavezno paziti da ne prokuha te da se samo otopi čokolada …

3 . staviti to u hladnjak da se u potpunosti ohladi …

4. u međuvremenu isjeckati tamnu čokoladu na komadiće …

5 . ostatak slatkog vrhnja umutiti napola te dodati prosijani šećer u prahu ( paziti da ga ne umutite previše kako se slatko vrhnje ne bi pretvorilo u maslac ) …

6 . kad se umuti slatko vrhnje uz lagano miksanje sipati hladnu smjesu od bijele čokolade te je dalje miksati samo dok se ne sjedine svi sastojci … ( ne previše miksati kako smjesa ne bi postala kremasta te nastala poput maslaca ) …

7 . preliti u neku inox posudu ili u lonac pa staviti u zamrzivač na 2 – 3 sata ( u međuvremu pogledati da se sladoled ne bi previše zaledio )

8 . kad se sladoled poprilično zgusnuo i postao kremasti ( teže se miješa ) izvaditi ga i dodati sjeckanu tamnu čokoladu te sve dobro špahtlom izmješati …

9 . staviti sladoled u odgovarajuću posudu te ga vratiti u zamrzivač …

NAPOMENA :

Nije isto držati sladoled u kućnom zamrzivaču gdje se zamrzava meso , riba ,povrće itd ..

i u zamrzivaču koji je baš namijenjen za sladoled .

Zato sladoled treba izvaditi 15 minuta prije korištenja iz zamrzivača kako bi malo otpustio

te kako bi se lakse vadio …

SAVJET :

• Kako bi se spriječile sitne vodene ledenice u sladoledu bilo bi poželjno svaki sladoled koji se pravi miješati dok mu traje proces zaleđivanja .

• Kad stavite sladoled u zamrzivač potrebno ga je svakih 30 – 40 minuta izmiješati špahtlom i tako 3 do 4 puta te ga onda možete pustiti kako bi se sladoled u potpunosti zamrznuo .

 

Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti

na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri