Prekriveno šumsko voće

1. Proteinski kruh
3 travnja, 2018
Juneća gulaš juha
18 travnja, 2018
Show all

Prekriveno šumsko voće

image_pdfimage_print

Ovaj fini slatkasti i pomalo kiselkasti desert je savršen za zimske dane ali i za ljetne . U zimskim danima ovaj desert je savršen zato što se jede čim ga izvadite iz pećnice a preko ljeta imate osvježavajući hladni desert iz hladnjaka . Ako volite šumsko voće nije loše da ovo isprobate .

SASTOJCI :

250 g . smrznutog šumskog voća ili ( jagode , maline , borivnice itd … )

150 g . Amaretti keksa ili ( petit keks , plazma itd … )

250 g . mascarpone ili svježi sir

250 g . čvrstog jogurta

4-5 žlice meda

45 g . smeđeg šećera ( može i obični šećer )

1 mala žličica cimeta

PRIPREMA :

1 . zagrijati pećnicu na 220 stupnjeva …

2 . sjediniti mascarpone i čvrsti jogurt …

3 . posebno sjediniti šećer i cimet …

4 . u male kalupe stavljati 1 žlicu mljevenog keksa po potrebi malo više tako da dno kalupa bude dobro pokriveno , na keks staviti voće te zatim preko voća ide 1 žlica meda .

5 . sipati mascarpone koji je pomješan sa jogurtom skoro do vrha kalupa , voće treba u potpunosti biti prekriveno sa sirom …

6 . mješavinom šećera i cimeta obilno posuti sir , toliko da se sir vise i ne vidi …

7 . staviti u zagrijanu pećnicu na 7 – 8 minuta …

8 . odmah servirati i uživati u vrućem desertu a tko ne voli vruće može i hladno …

 

Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti

na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri