Ovaj fini slatkasti i pomalo kiselkasti desert je savršen za zimske dane ali i za ljetne . U zimskim danima ovaj desert je savršen zato što se jede čim ga izvadite iz pećnice a preko ljeta imate osvježavajući hladni desert iz hladnjaka . Ako volite šumsko voće nije loše da ovo isprobate .
SASTOJCI :
250 g . smrznutog šumskog voća ili ( jagode , maline , borivnice itd … )
150 g . Amaretti keksa ili ( petit keks , plazma itd … )
250 g . mascarpone ili svježi sir
250 g . čvrstog jogurta
4-5 žlice meda
45 g . smeđeg šećera ( može i obični šećer )
1 mala žličica cimeta
PRIPREMA :
1 . zagrijati pećnicu na 220 stupnjeva …
2 . sjediniti mascarpone i čvrsti jogurt …
3 . posebno sjediniti šećer i cimet …
4 . u male kalupe stavljati 1 žlicu mljevenog keksa po potrebi malo više tako da dno kalupa bude dobro pokriveno , na keks staviti voće te zatim preko voća ide 1 žlica meda .
5 . sipati mascarpone koji je pomješan sa jogurtom skoro do vrha kalupa , voće treba u potpunosti biti prekriveno sa sirom …
6 . mješavinom šećera i cimeta obilno posuti sir , toliko da se sir vise i ne vidi …
7 . staviti u zagrijanu pećnicu na 7 – 8 minuta …
8 . odmah servirati i uživati u vrućem desertu a tko ne voli vruće može i hladno …
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.