Rolat s dimljenim lososom
Razni slani rolati su kod nas uvijek rado viđeni na stolu . Prikladni su za svaku prigodu .
SASTOJCI ZA BISKVIT :
3 jaja
120 g brašna
130 g kiselog vrhnja
5 g soli
1 prašak za pecivo
55 g špinata ( smrznutog )
SASTOJCI ZA NADJEV :
1 crvena paprika ( izrezana na sitne kockice )
200 g dimljenog lososa
1 – 2 g soli
30 g kiselog vrhnja
300 g svježeg sira
PRIPREMA :
1 . zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva …
2 . dobro izraditi jaja i sol ( to će potrajati malo duže )
3 . špinat rukama dobro ocijediti od vode …
4 . dodati sve ostale sastojke za biskvit u umućena jaja …
5 . još jednom sve kratko izmiksati …
6 . veliku tepsiju ( x ) obložiti pak papirom …
7 . izliti biskvit u tepsiju te ga ravnomjerno poravnati …
8 . peći u prethodno zagrijanog pećnici cca . 13 – 15 minuta …
9 . na čistu, vlažnu krpu preokrenuti biskvit te ga skupa s krpom umotati u rolat …
DOK SE BISKVIT HLADI MOŽE SE PRIPREMATI NADJEV …
10 . sol , kiselo vrhnje i svježi sir izmiješati te dodati papriku i sve sjediniti …
11 . na ohlađeni biskivt ravnomjerno namazati nadjev , ali kraj ruba prema kojem se rolat mota ostaviti cca . prst i pol bez nadjeva kako nadjev ne bi curio van …
12 . na nadjev poredati dimljeni losos , te ga ponovo umotati s istog kraja kao što ste ga motali skupa s krpom …
13 . rolat umotati u prozirnu foliju te ga najbolje ostaviti preko noći u hladnjaku …
NAPOMENA I SAVJETI :
Krpu koju koristite ne smije imati miris omekšivača inače bi rolat mogao poprimiti njegov miris i okus.
Umjesto dimljenog lososa možete koristiti inćune ili razne salame .
Jaja treba miksati dosta duže kako bi postala pjenasta .
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri