Pileća prsa u umaku od sira
Kako mi svi volimo piletinu, tako je pripremam na sto različitih načina . Ovaj način pripreme je vrlo brz i jednostavan, a što mi je najbolje u ovom receptu je to da imam odmah i umak za prilog npr. rižu , njoke , paštu itd. … Ako ste ljubitelj umaka sa topljenim sirom, onda mislim da bi vam se ovaj recept mogao svidjeti .
SASTOJCI :
5 pilećih prsa
Sol
Papar
60 g . maslaca
500 g . cherry rajčica
1 žlica bosiljka ( začin )
400 ml . vrhnja za kuhanje
200 g . topljenog sira
300 g . mozzarelle ( 3 loptice )
100 g. parmezan ( nije obavezan )
PRIPREMA :
1 . pileća prsa na više mjesta zarezati nožem do pola ( pazite da ne prerežete meso do kraja ) …
2 . meso dobro začiniti solju i paprom, te ga nakratko staviti sa strane …
3. mozzarellu izrezati na kriške, a cherry rajčicu prerezati na četiri dijela …
4 . na vrućem maslacu zapeći meso s obje strane po 5 minuta , tako da primi lijepu zlatnu boju …
5 . meso izvaditi u odgovarajuću tepsiju, pa ga ostaviti sa strane kako bi pripremili umak …
6 . u manji lončić staviti vrhnje za kuhanje i topljeni sir . Uz stalno miješanje čekati da umak prokuha, te dodati bosiljak , papar i sol po vašem ukusu ( pazite na sol jer je sir slan ) …
7 . preko mesa staviti rajčicu , zaliti sve umakom , zatim poredati mozzarellu, te ako želite po vrhu posuti parmezanom ( parmezan nije obavezan ) …
8 . u dobro zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva staviti ručak da se ispeče do kraja, cca . 30 do 40 minuta …
NAPOMENA :
Topljeni sir možete pronaći na policama među mliječnim namazom .
Za kupiti ga ima u svim većim , bolje opremljenim trgovinama npr . interspar .
Ispod recepta , među slikama ostaviti ću vam sliku proizvoda koji ja koristim (nije reklama proizvoda).
Nije obavezno koristiti topljenu Gaudu, možete koristiti Emmentaler ili bilo koju drugu vrstu sira .
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri