Sir u ulju sa začinima

Čupavci
2 veljače, 2021
Najbolje krafne / krofne
16 veljače, 2021
Show all

Sir u ulju sa začinima

image_pdfimage_print

Osobno obožavam razne začine , tako i ovaj sir koji je u ukusnom začinjenom ulju .

Kako ovaj sir stoji u začinskom ulju tako poprimi fantastičnu aromu i okus .

SASTOJCI :

1 l maslinovog ulja ( može i bilo koje drugo ulje )

1 kg feta sir ( može i bilo koji drugi sir )

2 žličice vlasca ( začin )

2 žličice mažuran ( začin )

1 žličica timijan ( začin )

1 žličica tzatziki ( začin ) – ( ili Mozzarela začin, a može i ružmarin )

Kim ( začin ) – samo na vrh noža

Čili ( po vašem guštu )

Češnjak – ( jedan češanj češnjaka ide na jednu teglicu od 1 kg )

Masline ( po vašem izboru ) – ( nisu obavezne )

POSTUPAK :

1 . sir izrezati na kockice veličine koje vi želite …

2 . češnjak i čili izrezati na kolutiće …

3 . u ulje staviti sve suhe sastojke i izmiješati …

4 . u čiste i sterilne staklene teglice staviti malo ulja …

5 . stavljati sir , masline , češnjak , čili pa opet ulje ( ulje kad sipate svaki put treba izmiješati ) …

6 . redoslijed nije bitan …

7 . napuniti pune teglice , te sir treba bit u potpunosti pokriven s uljem …

8 . teglice dobro zatvoriti te ih ostaviti u hladnjak ili na hladno mjesto …

9 . pripremljeni sir treba da stoji 14 dana , te ga svaki dan uzeti i okretati teglicu kako bi se začini
ponovo izmiješali …

NAPOMENA I SAVJETI :

• Bitno je da sir odleži svojih 14 dana kako bi se dobro aromatizirao .

• Držite sir na hladnome kako se ne bih pokvario .

• Ako sir nije u potpunosti pokriven s uljem mogao bih se pokvariti .

• možete koristiti svoj omiljeni sir npr . Gauda , dimljeni sir , kozji sir , Emmentaler itd …

• možete kombinirati razne vrste sira u svojim teglicama .

• možete koristiti svoje omiljeno ulje npr . maslinovo , suncokretovo , bučino , ulje od repice itd …

• možete pomiješati npr . 150 ml bučinog ulja s 850 ml suncokretovog ulja ili ulja od repice …

• kad pojedete sir i masline , ulje nemojte baciti jer ga možete upotrijebiti u raznim salatama , u

razna tijesta za kruh ili peciva , za paštu itd …

Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti

na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri