Raspucanci s prženim ljesnjacima

Svima su nam dobro poznati raspucanci , jednostavni i ukusni . Odlični su kad im se pridodaju razni okusi npr. rum šećer, narančin šećer itd …

SASTOJCI :

100 g tamne čokolade

100 g mliječne čokolade

100 g šećera

100 g brašna

100 g oštrog brašna

100 g prženih lješnjaka ( mljevenih )

1 prašak za pecivo

Prstohvat soli

15 g kakao ( za kolače )

1 žlica vanilije ekstrakt

80 g margarina za kolače

2 jaja

1 narančin ili rum šećer ( nije obavezno )

DODATNI SASTOJCI :

šećer

šećer u prahu

POSTUPAK :

1 . čokolade i margarin otopiti na pari ili u mikrovalnoj pećnici …

2 . prosijati obje vrste brašna, prašak za pecivo i kakao …

3 . prosijane sastojke izmješati …

4 . u otopljenu čokoladu dodati jaja , vanilije ekstrakt , sol , narančin šećer , šećer te dobro

izmješati ( PAZITE DA ČOKOLADA NIJE VRUĆA )

5 . dodati prosijane sastojke i pržene lješnjake te sve dobro sjediniti …

6 . smjesu pokriti prozirnom folijom te ju ostaviti na nekoliko sati u hladnjak ili najbolje preko noći …

7 . smjesu oblikovati veličine Ferrero Roche kuglice ( cca . 20 g )

8 . kuglice redati na pleh obložen pak papirom …

9 . vratiti oblikovane kuglice u hladnjak na cca . 20 minuta …

10 . zatim kuglice uvaljati prvo u šećer a potom u šećer u prahu …

11 . kuglice redati s razmakom na pak papir te ih odmah staviti u prethodnu zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva …

12 . peći cca . 12 minuta ( ovisi o veličini vaših kuglica )

13 . pečene raspucance ostavite na plehu dok se ne ohlade …

NAPOMENA I SAVJETI :

Kuglice što bolje uvaljajte u šećer u prahu …

Za razne okuse koristite rum šećer , narančin šećer itd …

Kad se prva tura raspucanaca ispeče , tek onda drugu turu valjajte u šećer i šećer u prahu , kako vam se šećer ne bih otopio …

Ja sam za izradu loptica koristila žlicu za sladoled promjera 3,5 cm

Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti

na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri