Okus ovog kolača je sasvim neobičan , ali u pozitivnom smislu neobičan . Mogu vam reći da se brzo priprema, jer se ne peče, niti se fil kuha, samo mikser u ruke i sve se brzo umuti .
SASTOCI ZA DNO :
320 g mljevenog keksa
100 g šećera
220 g margarina za kolače ( ili maslac )
PRVI ČOKO FIL :
420 g krem sir za kolače
70 g šećera u prahu
1 žlicu vanilije paste ( ili 2 vanilije šećera )
250 g čokolade ( za kuhanje )
Prstohvat soli
125 ml slatkog vrhnja
15 g kremfixa
DRUGI KIKIRIKI FIL :
420 g krem sir za kolače
70 g šećera u prahu
1 žlicu vanilije paste
185 g kikiriki namaza
125 ml slatkog vrhnja
15 g kremfix
GANACHE :
190 g čokolade ( za kuhanje )
230 ml slatkog vrhnja
DEKORACIJA :
100 ml slatkog vrhnja
50 g Nutelle
Kikiriki za dekoraciju
50 g mljevenog keksa
PRIPREMA :
1 . otopiti maslac i šećer …
2 . otopljen maslac preliti preko keksa te sve dobro izmiješati …
3 . keks istresti u kalup promjera 26 , te ga dobro utisnuti u kalup …
4 . staviti kalup u hladnjak dok se priprema prvi fil …
5 . na pari otopiti i ohladiti čokoladu …
6 . u posudu staviti sir , šećer u prahu i vanilije pastu te sve dobro izmiksati …
7 . dodati otopljenu čokoladu , te miksati samo da se sastojci sjedine …
8 . uz stalno miksanje , u tankom mlazu , dodavati slatko vrhnje i kremfix ( PAZITE DA NE PREMUTITE FIL ) …
9 . fil ravnomjerno premazati preko keksa , te ga vratiti u hladnjak kako bi se pripremio drugi fil …
10 . u posudu staviti sir , šećer u prahu i vanilije pastu te sve dobro izmiksati …
11 . dodati kikiriki namaz , te miksati samo da se sastojci sjedine …
12 . uz stalno miksanje , u tankom mlazu , dodavati slatko vrhnje i kremfix ( PAZITE DA NE PREMUTITE FIL ) …
13 . fil lagano i ravnomjerno premazati preko prvog fila , te ga vratiti u hladnjak kako bi se pripremio ganache …
14 . čokoladu što finije usitniti …
15 . slatko vrhnje prokuhati …
16 . kuhano slatko vrhnje preliti preko čokolade , poklopiti tanjurom 3 – 5 minuta , dobro izmiješati te ostaviti da se ohladi toliko da možete prst staviti a da vam nije vruće …
17 . ganache preliti preko fila te najbolje ostaviti preko noći u hladnjaku …
18 . osloboditi cheesecake iz kalupa , posuti vanjski rub kolača mljevenim keksom te položiti kolač na odgovarajuće postolje …
18 . za dekoraciju napola umutiti slatko vrhnje , dodati nutellu te umutiti slatko vrhnje do željene čvrstoće ( PAZITE DA NE PREMUTITE SLATKO VRHNJE ) …
19 . slatkim vrhnjem špricati puslice na tortu , te na puslice staviti po jedan kikiriki …
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.