Volim sve vrste ribe, a najdraže su mi u umaku . U ovom receptu koristim ribu bodečnjak, što naravno nije obavezno. Izvrsni su i fileti lososa .
SASTOJCI :
1 kg ribljih fileta ( bodečnjak ili losos )
3 žlice ulja
50 g suhe rajčice ( koja se kupi u ulju )
400 g smrznutog špinata
5 češnjaka
30 g maslaca
1 luk
100 ml bijelog vina
450 ml vrhnja za kuhanje
50 g parmezana
Sol ( po vašem ukusu )
Papar ( po vašem ukusu )
DODATNI SASTOJCI :
5 g gustina
10 ml vode
POSTUPAK :
1. fino usitniti luk , češnjak i ocijeđenu suhu rajčicu …
2. začiniti ribu solju i paprom …
3 . na zagrijanom ulju prepržiti ribu sa svake strane po 3 – 5 minuta ( pecite ribu prvo na strani s kožicom ) …
4 . izvaditi ribu iz tave …
5 . u istoj tavi otopiti maslac te ispržiti luk i češnjak …
6 . dodati vino te na laganoj vatri kuhati cca. 4 – 5 minuta …
7 . dodati suhu rajčicu i pržiti još 2 minute …
8 . dodati vrhnje za kuhanje, sol i papar ( po vašem ukusu ) te smrznuti špinat …
9 . kada se špinat odmrzne nastaviti kuhati 3 – 5 minuta na laganoj vatri …
10 . dodati parmezan te pustiti da se otopi u umaku …
SAD JE PRAVO VRIJEME AKO ŽELITE DA VAM UMAK BUDE JOŠ GUŠĆI …
11 . pomiješati vodu i gustin te ga dodati u umak i kuhati samo 1 minutu …
PRESKOČITE OVAJ POSTUPAK AKO VAM JE UMAK DOVOLJNO GUST …
12 . vratiti ribu u umak i guštati u ukusnom ručku …
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.