Fileti crvenog bodečnjaka u umaku od špinata

Espresso krema u čašama
3 rujna, 2019
Saray Lokumu
8 listopada, 2019
Show all

Fileti crvenog bodečnjaka u umaku od špinata

image_pdfimage_print

Volim sve vrste ribe, a najdraže su mi u umaku . U ovom receptu koristim ribu bodečnjak, što naravno nije obavezno. Izvrsni su i fileti lososa .

SASTOJCI : 

1 kg ribljih fileta ( bodečnjak ili losos )

3 žlice ulja

50 g suhe rajčice ( koja se kupi u ulju )

400 g smrznutog špinata

5 češnjaka

30 g maslaca

1 luk

100 ml bijelog vina

450 ml vrhnja za kuhanje

50 g parmezana

Sol ( po vašem ukusu )

Papar ( po vašem ukusu )

DODATNI SASTOJCI :

5 g gustina

10 ml vode

POSTUPAK :

1. fino usitniti luk , češnjak i ocijeđenu suhu rajčicu …

2. začiniti ribu solju i paprom …

3 . na zagrijanom ulju prepržiti ribu sa svake strane po 3 – 5 minuta ( pecite ribu prvo na strani s kožicom ) …

4 . izvaditi ribu iz tave …

5 . u istoj tavi otopiti maslac te ispržiti luk i češnjak …

6 . dodati vino te na laganoj vatri kuhati cca. 4 – 5 minuta …

7 . dodati suhu rajčicu i pržiti još 2 minute …

8 . dodati vrhnje za kuhanje, sol i papar ( po vašem ukusu ) te smrznuti špinat …

9 . kada se špinat odmrzne nastaviti kuhati 3 – 5 minuta na laganoj vatri …

10 . dodati parmezan te pustiti da se otopi u umaku …

SAD JE PRAVO VRIJEME AKO ŽELITE DA VAM UMAK BUDE JOŠ GUŠĆI …

11 . pomiješati vodu i gustin te ga dodati u umak i kuhati samo 1 minutu …

PRESKOČITE OVAJ POSTUPAK AKO VAM JE UMAK DOVOLJNO GUST …

12 . vratiti ribu u umak i guštati u ukusnom ručku …

Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti

na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri