Bataci u krumpiru
Možda sad mislite: Ma, tko ne zna ispeći malo mesa i krumpira u pećnici? Ali, ovo je jelo pripremljeno na malo drugačiji način . Bataci u krumpiru, a krumpir u tijestu daju izuzetnu finoću vašem ručku .
SASTOJCI ZA TIJESTO :
320 g brašna
400 ml mlijeka
100 ml ulja
4 jaja
1 žličica papra
2 žličice soli
SASTOJCI ZA PRELJEV :
300 g kiselog vrhnja ( najmanje 20 % masnoće )
3 – 4 češnja češnjaka
DODATNI SASTOJCI :
4 bataka sa zabatakom
1 kg krumpira
2 luka
maslac za podmazivanje tepsije
ZAČINI ZA PRIPREMU MESA :
1 žličica soli
1 žlica Vegete
1 žlica crvene paprike ( začin )
100 ml ulja
POSTUPAK :
1 . maslacem podmazati tepsiju …
2 . prerezati batake od zabataka te dodati sve začine koje su potrebni za meso ( začini za pripremu mesa ) …
3 . meso skupa sa začinima dobri izmiješati te ostaviti nakratko sa strane …
4 . krumpir i luk izrezati na kockice …
5 . u jednu posudu staviti sve sastojke za tijesto te sve dobro pjenjačom izmiješati, tako da nema grudica …
6 . dodati izrezani luk i krumpir u tijesto te sve samo sjediniti …
7 . krumpir istresti u tepsiju ( 32 x 34 ) te poslagati meso na krumpir …
8 . staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva cca . 60 – 70 minuta ( ovisi o veličini bataka ) …
9 . za pripremu preljeva utisnuti ili izrezati češnjak što sitnije i pomiješati ga s kiselim vrhnjem …
PRELJEV MOŽETE PRELITI PREKO VRUĆEG KRUMPIRA I MESA ILI GA POSLUŽITI SA STRANE …
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri