Možda sad mislite: Ma, tko ne zna ispeći malo mesa i krumpira u pećnici? Ali, ovo je jelo pripremljeno na malo drugačiji način . Bataci u krumpiru, a krumpir u tijestu daju izuzetnu finoću vašem ručku .
SASTOJCI ZA TIJESTO :
320 g brašna
400 ml mlijeka
100 ml ulja
4 jaja
1 žličica papra
2 žličice soli
SASTOJCI ZA PRELJEV :
300 g kiselog vrhnja ( najmanje 20 % masnoće )
3 – 4 češnja češnjaka
DODATNI SASTOJCI :
4 bataka sa zabatakom
1 kg krumpira
2 luka
maslac za podmazivanje tepsije
ZAČINI ZA PRIPREMU MESA :
1 žličica soli
1 žlica Vegete
1 žlica crvene paprike ( začin )
100 ml ulja
POSTUPAK :
1 . maslacem podmazati tepsiju …
2 . prerezati batake od zabataka te dodati sve začine koje su potrebni za meso ( začini za pripremu mesa ) …
3 . meso skupa sa začinima dobri izmiješati te ostaviti nakratko sa strane …
4 . krumpir i luk izrezati na kockice …
5 . u jednu posudu staviti sve sastojke za tijesto te sve dobro pjenjačom izmiješati, tako da nema grudica …
6 . dodati izrezani luk i krumpir u tijesto te sve samo sjediniti …
7 . krumpir istresti u tepsiju ( 32 x 34 ) te poslagati meso na krumpir …
8 . staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva cca . 60 – 70 minuta ( ovisi o veličini bataka ) …
9 . za pripremu preljeva utisnuti ili izrezati češnjak što sitnije i pomiješati ga s kiselim vrhnjem …
PRELJEV MOŽETE PRELITI PREKO VRUĆEG KRUMPIRA I MESA ILI GA POSLUŽITI SA STRANE …
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.