Trobojna torta od borovnica
Još jedna torta koja se ne peče , a svi znamo kako nam to dobro dođe po ovim vrućinama .
SASTOJCI ZA DNO :
300 g mljevenog keksa ( plazma ili petit keks )
200 g margarina za kolače ( otopljen )
SASTOJCI ZA FIL :
25 g želatine
10 žlica vode ( za rastopiti želatinu )
480 g slatkog vrhnja
1 kremfix
480 g borovnica ( smrznutih )
5 žlica šećera + još 8 žlica
5 žlica limunovog soka
605 g sira za kolače
240 g čvrstog jogurta
ZA UKRAŠAVANJE :
Svježe borovnice ( nije obavezno )
PRIPREMA :
1 . u posudu staviti borovnice , 8 žlica šećera i limunov sok te samo prokuhati …
2 . procijediti borovnice i uhvatiti njihov sok , ostaviti da se sve ohladi …
3 . razmutiti želatinu u vodi te je ostaviti da nabubri …
4 . u mljeveni keks dodati otopljeni margarin , sve dobro sjediniti te ga utisnuti u kalup promjera 26 cm … ( ostaviti kalup u hladnjaku dok se priprema fil )
5 . u posudu staviti sir za kolače , jogurt i 5 žlica šećera te sve dobro izmiksati …
6 . u otopljenu želatinu dodati malo fila , razmutiti ga žlicom pa pripremljenu želatinu dodati u fil i sve dobro izmiješati …
7 . u drugoj posudi umutiti slatko vrhnje skupa s kremfoxom …
8 . spojiti umućeno slatko vrhnje s filom te ga podijeliti u 3 posude tako da dobijete od svakog fila jednaku količinu …
9 . u prvi dio dodati borovnice i 4 žlice soka ( dobro izmiješati )
U drugi dio dodati 5 žlica soka od borovnice ( dobro izmiješati )
A treći dio ostaje bijele boje
10 . na keks istresti prvi dio , zatim ga staviti u zamrzivač na cca . 30 minuta da se gornji dio malo stegne . Na prvi dio istresti drugi fil te i njega staviti u zamrzivač na cca . 30 minuta . Za kraj dodati bijeli fil gore , politi ga sa par kapi soka te ga vilicom , žlicom ili špatulom išarati .
11 . tortu najbolje ostaviti preko noći u hladnjaku te je sutra dan izvaditi iz kalupa i po želji ukrasiti svježim borovnicama …
NAPOMENA I SAVJETI :
Dok čekate da vam se prvi sloj stegne u zamrzivaču, ostale filove NE stavljati u hladnjak kako se želatina ne bi stegla .
Umjesto smrznutih borovnica možete koristiti bilo koje drugo smrznuto bobičasto voće .
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri