Panna Cotta

Meni je Panna Cotta kraljica ljeta . Panna Cottu možete pripremiti na različit načine , s raznim voćem , u raznim čašicama itd …

SASTOJCI za Panna Cottu :

700 ml slatkog vrhnja

300 ml mlijeka

100 g šećera

45 g gustina

Vanilija pasta ( ili štapić, a može i šećer vanilija )

10 g želatine

4 žlice vode

SASTOJCI za umak :

750 g jagoda

3 žlice vode

70 – 100 g šećera ( ovisi o slatkoći voća )

10 – 15 g želatine ( nije obavezna i

ovisi o gustoći kojoj želite )

PRIPREMA Panna Cote :

1 . staviti sve sastojke u posudu , dobro ih razmutiti kako bi nestale grudice …

2 . kad Panna Cotta prokuha skloniti lonac sa štednjaka , te vodu i želatinu izmiješati pa ostaviti 10 minuta kako bi želatina nabubrila …

3 . pripremljenu želatinu dodati u vruću Panna Cottu …

4 . napuniti čašice ( POGLEDAJ VIDEO )

5 . Panna Cottu staviti u hladnjak da se dobro stegne …

6 . očistiti jagode , dodati vodu i šećer ( ako ćete koristiti želatinu pripremite je po uputama na ambalaži ) ….

7 . umak dodati preko Panna Cotte …

8 . ostaviti Panna Cottu na 4 , 5 sati u hladnjaku …

NAPOMENA I SAVJETI :

Količinu umaka sebi prilagodite .

Želatina u umaku nije obavezna .

Količinu šećera u umaku sebi prilagoditi jer neko je voće više, a neko manje slatko .

Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti

na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri