Panna Cotta
Meni je Panna Cotta kraljica ljeta . Panna Cottu možete pripremiti na različit načine , s raznim voćem , u raznim čašicama itd …
SASTOJCI za Panna Cottu :
700 ml slatkog vrhnja
300 ml mlijeka
100 g šećera
45 g gustina
Vanilija pasta ( ili štapić, a može i šećer vanilija )
10 g želatine
4 žlice vode
SASTOJCI za umak :
750 g jagoda
3 žlice vode
70 – 100 g šećera ( ovisi o slatkoći voća )
10 – 15 g želatine ( nije obavezna i
ovisi o gustoći kojoj želite )
PRIPREMA Panna Cote :
1 . staviti sve sastojke u posudu , dobro ih razmutiti kako bi nestale grudice …
2 . kad Panna Cotta prokuha skloniti lonac sa štednjaka , te vodu i želatinu izmiješati pa ostaviti 10 minuta kako bi želatina nabubrila …
3 . pripremljenu želatinu dodati u vruću Panna Cottu …
4 . napuniti čašice ( POGLEDAJ VIDEO ) …
5 . Panna Cottu staviti u hladnjak da se dobro stegne …
6 . očistiti jagode , dodati vodu i šećer ( ako ćete koristiti želatinu pripremite je po uputama na ambalaži ) ….
7 . umak dodati preko Panna Cotte …
8 . ostaviti Panna Cottu na 4 , 5 sati u hladnjaku …
NAPOMENA I SAVJETI :
Količinu umaka sebi prilagodite .
Želatina u umaku nije obavezna .
Količinu šećera u umaku sebi prilagoditi jer neko je voće više, a neko manje slatko .
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri