2 . Proteinski kruh
Proteinski kruh koristi se u dijetama . Ovaj kruh je vrlo mekan , sočan i može stajati 5 do 7 dana bez problema . Samo je bitno da kruh držite u zatvorenoj posudi u hladnjaku . Kruh ne sadrži brašno niti kvasac a priprema mu je vrlo brza i laka . Od ovog kruha mogu se praviti topli sendviči ili možete ga staviti u toster .
SASTOJCI :
500 g . svježeg posnog sira
250 g. zobene mekinje
1 žlica maslinovog ulja (bućino , ulje repice ili bilo koje drugo zdravo ulje )
30 g . kokosovog brašna
1 mala žličica sode bikarbone ( bez aluminija )
4 jaja ( L )
1 mala žličica soli (himalajske )
PRIPREMA :
1 . dobro zagrijati pećnicu na 160 stupnjeva …
2 . sve sastojke staviti u mikser i dobro izmiksati ( po želji mogu se dodati 3 žlice chia sjemenki ) …
3 . obložiti kalup pak papirom …
4 . uz pomoć žlice smjesu istresti u kalup …
5 . žlicom lagano stisnuti i poravnati smjesu kako ne bih nastale šupljine u kruhu …
6 . kruh staviti u prethodno zagrijanu pećnicu i peći točno 45 minuta …
7 . pečeni kruh odmah izvaditi iz kalupa i staviti na rešetku da se ohladi …
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri