Svinjski file u umaku od paprike
Svinjski file u umaku od paprike s kojom žlicom Ricotte je jednostavno fantastičan .
Iako se svinjetina kod nas jako rijetko koristi, na ovaj način svi je jako vole , uz rižu , njoke , paštu , kuhani krumpir , krokete itd… fantastično se sljube okusi .
SASTOJCI :
1 kg . svinjskog filea
4 paprike ( žute i crvene )
1 luk
2 žlica ulja
3 žlice rajčice iz tube
1 žličica senfa
1 žlica brašna
800 ml povrtnog temeljca
1 žličica crvene slatke paprike
2 žlice Ricotta ili Mascarpone sira
1 g. papra
sol
1 žličica curry-ja
PRIPREMA :
1 . meso izrezati na debljinu prsta …
2 . zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva …
3 . u tepsiju staviti malo ulja , poredati meso te ga sa obje strane posoliti i popapriti …
4 . u tavu staviti ulje, pa meso pržiti s obje strane po 3 minute …
5 . izvaditi meso u tepsiju, pokriti ga folijom i peći oko 20 – 25 minuta …
6 . oguliti luk i izrezati na sitne kockice …
7 . paprike oprati , očistiti te izrezati na trakice …
8 . u tavi u kojoj se pržilo meso pržiti luk 5 minuta, te dodati paprike i nastaviti pržiti 5 minuta na laganoj vatri …
9 . dodati curry , papriku, rajčicu iz tube, senf i brašno te dobro izmiješati , a zatim zaliti temeljcem…
10 . poklopiti tavu, a kada prokuha, kuhati 7 – 8 minuta …
11 . dodati papar, sol po vašem ukusu i Ricotta sir, te sve dobro sjediniti i vratiti meso iz pećnice u tavu . Uz to možete po vašoj želji skuhati rižu , njoke , krumpir , paštu , krokete itd.…
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri