Brzo tijesto za pizzu
Zašto brzo tijesto za pizzu? Tijesto ne sadrži kvasac , pa iz toga razloga nema vrijeme čekanja da tijesto nadođe. Tijesto se može pripremiti dan prije i držati u hladnjaku , samo prije upotrebe potrebno je tijesto dobro premijesiti . Ovo tijesto je mekano , ukusno , nije tvrdo ni žilavo .
SASTOJCI :
500 g . brašna
½ male žličice soli
1 prašak za pecivo
1 jaje
3 žlice kiselog vrhnja
100 ml . ulja
100 ml . tople vode
PRIPREMA :
1 . zagrijati pećnicu na 225 stupnjeva …
2 . u mikser staviti sve sastojke …
3 . spiralnim nastavkom zamijesiti glatko tijesto …
4 . tijesto izvaditi iz posude pa premijesiti i oblikovati u loptu …
5 . zatim tijesto razvaljati …
6 . ovo tijesto dovoljno je za jednu veliku džambo pizzu ili za veliku kockastu tepsiju 32×34 cm …
7 . po želji staviti šunku , sir , gljive itd. …
8 . staviti pizzu u pećnicu i peći cca . 20 minuta …
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri