Zašto brzo tijesto za pizzu? Tijesto ne sadrži kvasac , pa iz toga razloga nema vrijeme čekanja da tijesto nadođe. Tijesto se može pripremiti dan prije i držati u hladnjaku , samo prije upotrebe potrebno je tijesto dobro premijesiti . Ovo tijesto je mekano , ukusno , nije tvrdo ni žilavo .
SASTOJCI :
500 g . brašna
½ male žličice soli
1 prašak za pecivo
1 jaje
3 žlice kiselog vrhnja
100 ml . ulja
100 ml . tople vode
PRIPREMA :
1 . zagrijati pećnicu na 225 stupnjeva …
2 . u mikser staviti sve sastojke …
3 . spiralnim nastavkom zamijesiti glatko tijesto …
4 . tijesto izvaditi iz posude pa premijesiti i oblikovati u loptu …
5 . zatim tijesto razvaljati …
6 . ovo tijesto dovoljno je za jednu veliku džambo pizzu ili za veliku kockastu tepsiju 32×34 cm …
7 . po želji staviti šunku , sir , gljive itd. …
8 . staviti pizzu u pećnicu i peći cca . 20 minuta …
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.