Ma tko se to napio ? Moja se riba napila !!! Malo drugačija varijanta pripreme ribljih fileta .
Riba u ovom tijestu je zaista fantastična za sve ljubitelje ribe , ovo vam zaista preporučujem da isprobate . A zašto sam ju nazvala pijana riba pogledajte u sastojke i sve će vam biti jasno .
SASTOJCI :
1 – 1 ½ kg Aljaška kolja ( ili bakalar , oslić , krupatica , klen , brancin , sardele itd.… )
250 g . brašna
2 jaja
1 žličica soli
2 žličice ulja + ulje za prženje
260 ml . piva
PRIPREMA :
1 . u duboku tavu staviti dosta ulja ( riba mora da pliva u ulju ) te ga zagrijati na srednjoj jakoj vatri kako bi se ulje dobro i polako zagrijalo …
2 . bjelanjke i sol izraditi u čvrst snijeg …
3 . brašno , žumanjke , ulji i pivo pjenjačom dobro izraditi kako bi nestale grudice …
4 . bjelanjke dodati u smjesu od žumanjaka te laganim kružnim pokretima sve dobro sjediniti …
5 . ribu uroniti sa oboje strane u tijesto ( najbolje sa prstima kako se riba ne bi raspala ) te je staviti u vruće ulje i peći na srednjoj jakoj vatri dok tijesto ne primi zlatnu boju sa oboje strane …
6 . pečenu ribu vaditi na tanjur koji je obložen papirnatim ubrusom …
NAPOMENA I SAVJETI :
Ovo tijesto je idealno za pripremu raznih ribljih fileta ali i za povrće npr. brokulu , karfiol , šampinjone i još puno raznih stvari .
Ovom tijestu smanjite sol i dodajte šećer te uzmite Bounty čokoladice uronite ih u tijesto te pržite na jačoj vatri kako bi tijesto brže po primilo boju a da se čokoladice ne otope .
Za pržene jabuke – ogulite jabuke , izrežite na kolute , odstranite koštice a u tijesto dodajte malo cimeta , šećer vanilije i šećera, te smanjite sol .
Za sve one koji ne koriste alkohol u svojoj kuhinji postoji naravno alternativa da umjesto piva stavite mineralnu vodu , i ako ja više ovo tijesto preferiram sa pivom koje i onako ishlapi tokom prženja .
NE zagrijavajte ulje na jakoj vatri ! Ulje se uvijek zagrijava na temperaturi na kojoj ćete peći ili pržiti . Ako ulje zagrijavate na jakoj vatri te ga poslije smanjite ono i dalje ostaje previše vruće te se ne može brzo ohladiti na odgovarajuću temperaturu koja je vama potrebna .
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.