Nektarine punjene Amarettini keksićima
Ovo je zaista vrlo brzi i jednostavni recept . Doslovce za pet minuta su napunjene nektarine i spremne za degustaciju . Ako želite isprobati ovaj recept obavezno potražite Amarettini kekse jer one imaju taj poseban intenzivan okus po bademima , ja bih čak rekla da Amarettini keksi okusom dosta vuku na marcipan .
SASTOJCI :
2 konzerve nektarini ( po 825 g. )
70 g . Amarettini keksa + koji keks za dekoraciju
200 ml . slatkog vrhnja
200 g . grčkog jogutra
1 žličica kremfixa
PRIPREM :
1 . nektarine ocijediti te im dno poravnati nožem kako bi nektarine mogle ravno stajati …
2 . Amarettini kekse usitniti …
3 . slatko vrhnje upola umutiti te ga dodati u jogurt skupa sa keksima i kremfixom , zatim miksati samo nekoliko sekundi …
4 . gotov fil staviti u vrećicu za ukrašavanje ( može vam poslužiti i obična vrećica od zamrzivača ) , odrezati malo veći vrh te obilno napuniti nektarine …
5 . gotovo napunjene nektarine ukrasiti sa jednim keksićem …
SAVJETI :
Kremfix nije obavezan ako ga ne želiti koristiti .
Ako ne stavite kremfix ,slatko vrhnje mutite koju sekundu duže .
Ja vam svakako preporučujem da koristite Amarettini keksiće u ovome receptu ili eventualno neke druge kekse koje imaju intenzivniji okus badema, cimeta ili marcipana .
Možete koristiti obični čvrsti jogurt ili kao ja u ovom receptu grčki jogurt .
Umjesto nektarini možete koristiti breskve ili marelice iz konzerve .
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri