Mislim da sam sa ovim nazivom već sve rekla , svaka dodatna riječ ili svaki dodatan opis je nepotreban za ovu voćnu idilu . Volim maksimalno iskoristiti sezonsko voće , na sve moguće načine pa sam se tako odlučila da vam pokažem jednu od svojih kombinacija .
SASTOJCI ZA TIJESTO :
180 g svježeg sira ( 15 % masnoće )
1 prašak za pecivo
180 g šećera
2 vanilin šećera
400 g brašna
1 jaje
1 bjelanjak
70 ml . ulja
NADJEV :
300 g mliječnog namaza
2 vanilin šećera
2 žlice ekstrakta vanilije
voća po potrebi ( ovisi koje voće želite koristiti )
PREMAZ I PRELJEV :
3 žlice pekmeza od marelica
130 g šećera u prahu
4 žlice limunovog soka
PRIPREMA :
1 . zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva …
2 . oprati i posušiti voće te ako koristite nektarine , breskve , marelice i šljive kao što sam i ja koristila izrežite ga na kriške a bobičasto voće samo operite . To staviti na stranu …
3 . mliječni namaz , vanilin šećer i ekstrakt vanilije žlicom dobro sjediniti te i to ostaviti na stranu kako bi pripremili tijesto …
4 . sve sastojke za tijesto staviti u posudu te izraditi glatko a pomalo ljepljivo tijesto …
5 . izrađeno tijesto staviti na brašnjavu radnu površinu , rukama ga rastegnuti u oblik valjka te tijesto izrezati na veličinu koju želite da vam budu kolačići …
6 . od izrezanog tijesta oblikovati loptice te ih rukama spljosnuti na debljinu 1 cm ( moje tijesto je bilo veličine dlana kad sam ga spljosnula ali vi sami odlučite koju veličinu želite možete praviti veće i manje )
7 . obložiti veliki pleh pak papirom te redati oblikovano tijesto sa razmakom jer će se tijesto raširiti tokom pečenja …
8 . žlicom stisnuti sredinu kako bi dobili malu udubinu i kako bi se okolo napravio manji rub …
9 . sredinu tijesta napuniti mliječnim namazom te odozgo slagati voće …
10 . voćnu idilu staviti u zagrijanu pećnicu nekih 15 do 20 minuta to sve ovisi o vašoj pećnici ( ja sam pekla 20 min. )
11 . vruće kolačiće premazati vrućim pekmezom te je bitno da se rubovi dobro namažu a voće samo lagano i malo premazati kako bi dobilo sjaj …
12 . šećer u prahu i limunov sok dobro izmješati kako bi dobili gusti preljev bez grudica te svaki kolačića preliti sa jednom punu žlicu preljeva preko rubova i voća …
13 . ostaviti kolačiće da se ohlade kako bi se preljev stegnuo …
SAVJET :
Ne koristite zamrznuto voće jer ono pusti puno svojih sokova !!!
U zimskim danima odlično se slaže cimet u mliječnom namazu .
Voćnu idilu spremite u posudu sa poklopcem koji dobro dihta te je stavite u hladnjak preko ljeta kako se ne bi pokvarila .
Ako voćnu idilu držite pravilno spremljenu ( u zatvorenoj posudi , tepsiji itd… ) onda u njoj možete uživati i narednih 3 dana a da bude fina kao i prvi dan .
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.