Ovaj slani kolač odlično se može pripremiti na više načina . Ako ne volite patlidžan umjesto njega stavite rajčicu , može se kombinirati kako god vi volite i želite . Odličan je ako se na povrće stavi sitno isjeckana panceta ili feta sir .
SASTOJCI :
TIJESTO :
400 g . brašna
1 prašak za pecivo
1 jaje
1 bjelanjak
70 ml . ulja
1 žličica soli
180 g . svježeg sira
ZA NADJEV :
300 g . sira ( gauda )
300 g . sira ( emmentaler )
6 jaja
200 g . parmesan
500 g . svježeg sira
1 žličica oregano
1 žličica thimian
1 žličica bosiljka
DODATNI SASTOJCI :
2 – 3 tikvice
2 – 3 patlidžana
papar
PRIPREMA :
1 . zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva …
2 . naribati sir , tikvice i patlidžan izrezati na kolute debljine 0,5 cm te ostaviti na stranu kako bi pripremili tijesto …
3 . sve sastojke staviti u posudi te izraditi glatko tijesto …
4 . tijesto razviti na veličinu velikog pleha , staviti tijesto u podmazani pleh te ga ostavit na stranu kako bi umutili nadjev …
5 . sve sastojke za nadjev staviti u posudi te nakratko umutiti …
6 . na dno tijesta poredati ribani sir , zatim ravnomjerno preliti nadjevom te poredati tikvice i patlidžan …
7 . peći oko 35 – 40 minuta
8 . vruć kolač posuti sa paprom …
SAVJET :
Ovaj slani kolač odlično se slaže uz avokado dip i pečene kobasice .
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.