Yogurette torta
Tko voli yogurette čokoladice obožavat će ovu tortu . Kako se bliži ljeto napravila sam jednu ljetnu tortu za vas . Zbog jogurta i jagoda torta je laganog i osvježavajućeg okusa .
SASTOJCI ZA BISKVIT :
( koristi se šalica od 250 ml )
3 jaja ( L )
1 vanilien šećer
1 šalica šećera
½ šalice ulja
½ mineralne vode
1 ½ šalica brašna
1 prašak za pecivo
10 g . kakaa
ZA FIL :
2 paketića želatine u prahu = 20 g ( ili 12 listića )
400 ml . slatkog vrhnja
1 šlag fix
250 g . sviježeg sira
500 g . čvrstog jogurta 10 %
3 žlice limunovog soka
500 g . jagoda
100 g . šećera u prahu
200 g . bijele čokolade
10 žlica vode
DEKORACIJA :
5 paketića yogurette čokoladice
8 jagoda
1 šlag fix
200 ml . slatkog vrhnja
POSTUPAK :
1 . zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva …
2 . jaja , šećer i vanilien šećer pjenasto izmiksati te dodati ulje pa nastaviti miksati 2 minute …
3 . dodati prosijano brašno , kakao , prašak za pecivo i mineralnu vodu te sve laganim kružnim pokretima dobro sjediniti …
4 . dno kalupa obložiti pak papirom a rubove premazati uljem ili maslacem te istresti biskvit u kalup promjera 26 i peći ga nekih 40 – 45 minuta …
5 . biskvit osloboditi iz kalupa te ga ostaviti da se u potpunosti ohladi …
6 . za fil treba prvo otopiti čokoladu na pari , te je maknuti sa posude u kojoj je voda kako bi se čokolada mogla ohladiti ( smije biti samo malo topla ) …
7 . želatinu rastopiti u vodi , izmješati te je ostaviti oko 10 minuta da nabubri …
8 . u međuvremenu slatko vrhnje malo izmiksati i dodati šlag fix te ga nastaviti miksati dok se ne umuti . Kad se umuti ostaviti ga nakratko sa strane kako bi pripremili ostale sastojke …
9 . jagode izrezati na sitne kockice te ih isto ostaviti na stranu …
10 . u posudu staviti jogurt , sir , šećer u prahu , limunov sok pa dobro izmiksati . Odvojiti 4 žlice od te smjese za želatinu …
11 . sjediniti umućeno slatko vrhnje sa jogurtom koji ste izmiksali i čokoladom …
12 . želatinu otopiti u mikrovalnoj pećnici samo na par sekundi te u nju dodati one 4 žlice jogurta što ste bili odvojili i izmješati skupa sa želatinom …
13 . istresti pripremljenu želatinu u fil te sve dobro izmješati …
14 . dodati jagode i sve dobro sjediniti …
15 . hladan biskvit prepoloviti te gornja strana biskvita poslužiti će nam kao dno torte …
16 . staviti visoki obruč okolo kore te istresti vise od pola fila na donji biskvit . Zatim uzeti drugi biskvit te ga okrenuti naopako i staviti ostatak fila .
17 . poravnati tortu te je staviti najbolje preko noći u hladnjak …
18 . za dekoraciju jagode prepoloviti i umutiti slatko vrhnje sa šlag fixom …
19 . površinu torte premazati šlagom , poredati jagode uz rub torte a u sredinu izrezati dvije yoguretta čokoladice te okolo cijele torte poredati ostale čokoladice . Tortu možete ukrasiti i po vašoj želji .
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri