Juneća gulaš juha
Mislim da svaka regija ima svoj način pripreme gulaša . Ovaj put vam želim pokazati kako ja pripremam jednu od mojih omiljenih gulaš juhi . Priprema je vrlo jednostavna, a okus fantastičan .
U ovoj gulaš juhi mi se izuzetno sviđa razno povrće koje mu daje posebnu aromu i okus .
SASTOJCI :
1 kg junećeg mesa
2 glavice velikog luka
4 češnja češnjaka
4 žlice maslaca
2 žlice crvene slatke paprike
1 ½ žličice ljute paprike
3 žlice rajčice iz tube
300 ml . crnog vina
sol
1600 ml . goveđeg temeljca
3 žlice šećera
4 žličice mažurana ( suhog )
10 stabljika peršina ( svježeg )
3 lovorova lista
4 – 5 srednja krumpira
2 – 3 velike mrkve
4 paprike ( žute i crvene )
sol
1 žličicu papra
DODATAK PO POTREBI :
2 žlice gustina
50 ml. vode
PRIPREMA :
1 . izrezati meso na kocke a luk na sitne kockice …
2 . krumpir oguliti i izrezati kao meso na kocke …
3 . mrkvu oguliti pa zatim izrezati na kolutove …
4 . peršin oprati i sitno isjeckati …
5 . paprike oprati , očistiti a zatim izrezati na trakice …
6 . staviti maslac da se zagrije , zatim dodati meso i pržiti ga 5 minuta da promjeni boju …
7 . zatim dodati luk , češnjak i pržiti nekih 7 do 8 minuta …
8 . dodati ljutu papriku , slatku papriku , rajčicu iz tube a zatim pržiti još 3 do 4 minute …
9 . zaliti temeljcem , dodati vino , šećer , papar , mažuran i soli po vašem ukusu …
10 . dobro izmješati , staviti poklopac , zatim kad prokuha dodati lovorov list i smanjiti štednjak na laganu vatru tako da gulaš juha lagano kvrčka u zatvorenom loncu oko 45 minuta …
11 . dodati krumpir , mrkvu , peršin i papriku …
12 . sve dobro izmješati i kuhati još 20 minuta odnosno dok krumpir ne bude kuhan .
NAPOMENA :
kad se gulaš juha skuhala po potrebi možete dodati gustin koji pomješate sa vodom i zgusniti gulaš juhu po vašoj želji . Ja osobno ne dodajem gustin iz tog razloga što mi ima savršenu gustoću za gulaš juhu .
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri