Juneća gulaš juha

Prekriveno šumsko voće
10 travnja, 2018
Bijeli luk
19 travnja, 2018
Show all

Juneća gulaš juha

image_pdfimage_print

Mislim da svaka regija ima svoj način pripreme gulaša . Ovaj put vam želim pokazati kako ja pripremam jednu od mojih omiljenih gulaš juhi . Priprema je vrlo jednostavna, a okus fantastičan .

U ovoj gulaš juhi mi se izuzetno sviđa razno povrće koje mu daje posebnu aromu i okus .

SASTOJCI :

1 kg junećeg mesa

2 glavice velikog luka

4 češnja češnjaka

4 žlice maslaca

2 žlice crvene slatke paprike

1 ½ žličice ljute paprike

3 žlice rajčice iz tube

300 ml . crnog vina

sol

1600 ml . goveđeg temeljca

3 žlice šećera

4 žličice mažurana ( suhog )

10 stabljika peršina ( svježeg )

3 lovorova lista

4 – 5 srednja krumpira

2 – 3 velike mrkve

4 paprike ( žute i crvene )

sol

1 žličicu papra

DODATAK PO POTREBI :

2 žlice gustina

50 ml. vode

PRIPREMA :

1 . izrezati meso na kocke a luk na sitne kockice …

2 . krumpir oguliti i izrezati kao meso na kocke …

3 . mrkvu oguliti pa zatim izrezati na kolutove …

4 . peršin oprati i sitno isjeckati …

5 . paprike oprati , očistiti a zatim izrezati na trakice …

6 . staviti maslac da se zagrije , zatim dodati meso i pržiti ga 5 minuta da promjeni boju …

7 . zatim dodati luk , češnjak i pržiti nekih 7 do 8 minuta …

8 . dodati ljutu papriku , slatku papriku , rajčicu iz tube a zatim pržiti još 3 do 4 minute …

9 . zaliti temeljcem , dodati vino , šećer , papar , mažuran i soli po vašem ukusu …

10 . dobro izmješati , staviti poklopac , zatim kad prokuha dodati lovorov list i smanjiti štednjak na laganu vatru tako da gulaš juha lagano kvrčka u zatvorenom loncu oko 45 minuta …

11 . dodati krumpir , mrkvu , peršin i papriku …

12 . sve dobro izmješati i kuhati još 20 minuta odnosno dok krumpir ne bude kuhan .

NAPOMENA :

kad se gulaš juha skuhala po potrebi možete dodati gustin koji pomješate sa vodom i zgusniti gulaš juhu po vašoj želji . Ja osobno ne dodajem gustin iz tog razloga što mi ima savršenu gustoću za gulaš juhu .

 

Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti

na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri