1. Proteinski kruh
Proteinski kruh koristi se na dijetama . Ovaj kruh je vrlo mekan , sočan i može stajati 5 do 7 dana bez problema . Samo je bitno da kruh držite u zatvorenoj posudi u hladnjaku . Kruh ne sadrži brašno niti kvasac, a priprema mu je vrlo brza i laka . Od ovog kruha mogu se praviti topli sendviči ili možete ga staviti u toster .
SASTOJCI :
150 g . mljevenog lana
300 g . svježeg posnog sira
5 jaja ( L )
1 mala žličica sode bikarbone ( bez aluminija )
1 žlica maslinovog ulja ( bučinog , ulje repice ili bilo koje drugo zdravo ulje )
1 žlica suhe rajčice ( mljevene )
50 g. kokosovog brašna
1 mala žličica soli ( himelajske )
3 žlice chia sjemenki
1 žličica talijanskih začina ( nije obavezno )
PRIPREMA :
1 . dobro zagrijati pećnicu na 160 stupnjeva …
2 . sve sastojke staviti u mikser i dobro izmiksati …
3 . obložiti kalup sa pak papirom …
4 . uz pomoć žlice smjesu istresti u kalup …
5 . žlicom lagano stisnuti i poravnati smjesu kako nebi nastale šupljine u kruhu …
6 . kruh staviti u predhodno zagrijanu pećnicu i peći točno 45 minuta …
7 . pečeni kruh odmah izvaditi iz kalupa i staviti na rešetku da se ohladi …
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri