1. Proteinski kruh

Proteinski kruh koristi se na dijetama . Ovaj kruh je vrlo mekan , sočan i može stajati 5 do 7 dana bez problema . Samo je bitno da kruh držite u zatvorenoj posudi u hladnjaku . Kruh ne sadrži brašno niti kvasac, a priprema mu je vrlo brza i laka . Od ovog kruha mogu se praviti topli sendviči ili možete ga staviti u toster .

SASTOJCI :

150 g . mljevenog lana

300 g . svježeg posnog sira

5 jaja ( L )

1 mala žličica sode bikarbone ( bez aluminija )

1 žlica maslinovog ulja ( bučinog , ulje repice ili bilo koje drugo zdravo ulje )

1 žlica suhe rajčice ( mljevene )

50 g. kokosovog brašna

1 mala žličica soli ( himelajske )

3 žlice chia sjemenki

1 žličica talijanskih začina ( nije obavezno )

PRIPREMA :

1 . dobro zagrijati pećnicu na 160 stupnjeva …

2 . sve sastojke staviti u mikser i dobro izmiksati …

3 . obložiti kalup sa pak papirom …

4 . uz pomoć žlice smjesu istresti u kalup …

5 . žlicom lagano stisnuti i poravnati smjesu kako nebi nastale šupljine u kruhu …

6 . kruh staviti u predhodno zagrijanu pećnicu i peći točno 45 minuta …

7 . pečeni kruh odmah izvaditi iz kalupa i staviti na rešetku da se ohladi …

 

Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti

na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri