Mekan , sočan , mirisan a tek koliko je ukusan ovaj naš Uskrsni vijenac . Svake godine rado ga pripremam za svoju obitelj . Širi poseban miris po našoj kuhinji i tako stvara ugodnu i lijepu Uskrsnu atmosferu u našem domu .
SASTOJCI
ZA TIJESTO :
340 g . brašna
½ kockice kvasca
1 prašak za pecivo
45 g . čvrstog jogurta
45 ml . ulja
¼ male žličice soli
½ male žličice šećera
165 ml . toplog mlijeka
limunova korica
ZA NADJEV :
2 vanilien šećera
100 g . oraha
100 g . rogača
1 mala žličica cimeta
2 velike jabuke ili 3 male
1 žlica ruma
15 žlica mlijeka
100 g . šečera
PREMAZ :
4 žlice vode
bjelanjak
krupni šećer
PRIPREMA :
1 . razmutiti kvasac u toplom mlijeku sa šećerom …
2 . u posudu staviti brašno , prašak za pecivo , sol , limunovu koricu , čvrsti jogurt i razmućeni kvasac…
3 . kratko sjediniti sastojke pa dodati ulje …
4 . zamjesiti glatko , meko tijesto a zatim rukama oblikovati u lopticu …
5 . na dno posude staviti malo brašna zatim tijesto i opet pobrašniti tijesto …
6 .tijesto pokriti i ostaviti da se udvostruči …
7 . u međuvremenu pripremiti nadjev ….
8 . jabuke oguliti ,očistiti i naribati ih …
9 . staviti sve sastojke osim jabuka u posudu i dobro ih sjediniti …
10 . smjesa mora biti čvrsta i kremasta …
11 . u smjesu dodati jabuke i sve dobro sjediniti …
12 . zatim nadošlo tijesto razvaljamo uže a duže …
13 . tijesto napuniti nadjevom ali pri vrhu tijesta ostaviti dva prsta prazno kako pri motanju nadjev nebih curio van …
14 . urolati tijesto , zatim tijesto od polovice prerezati na pola kako se tijesto nebi raspalo …
15 . dva dobivena tijesta lagano motati jedan preko drugog ….
16 . isto ponoviti sa drugom polovicom tijesta …
17 . tijesto formirati u krug kako bi se dobio oblik vijenac , zatim uplesti krajeve …
18 . tepsiju obložiti pak papirom i lagano prebaciti vijenac …
19 . ako želite možete maslacem namazati staklenu teglu i staviti je u sredinu vijenca kako se tijekom pečenja nebi unutrašnji krug smanjio …
20 . bjelanjak i vodu razmutiti dok ne nastanu bijeli mjehurići …
21 . kistom premazati vijenac i posuti krupnim šećerom …
22 . u zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva peći vijenac oko 30 – 40 minuta …
23 . izvaditi iz pećnice i pustiti da se Uskrsni vijenac u potpunosti ohladi …
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.