Uskrsni vijenac

Leća na Indijski način
20 ožujka, 2018
1. Proteinski kruh
3 travnja, 2018
Show all

Uskrsni vijenac

image_pdfimage_print

Mekan , sočan , mirisan a tek koliko je ukusan ovaj naš Uskrsni vijenac . Svake godine rado ga pripremam za svoju obitelj . Širi poseban miris po našoj kuhinji i tako stvara ugodnu i lijepu Uskrsnu atmosferu u našem domu .

SASTOJCI

ZA TIJESTO :       

340 g . brašna

½ kockice kvasca

1 prašak za pecivo

45 g . čvrstog jogurta

45 ml . ulja

¼ male žličice soli

½ male žličice šećera

165 ml . toplog mlijeka

limunova korica

ZA NADJEV :

2 vanilien šećera

100 g . oraha

100 g . rogača

1 mala žličica cimeta

2 velike jabuke ili 3 male

1 žlica ruma

15 žlica mlijeka

100 g . šečera

PREMAZ :

4 žlice vode

bjelanjak

krupni šećer

PRIPREMA :

1 . razmutiti kvasac u toplom mlijeku sa šećerom …

2 . u posudu staviti brašno , prašak za pecivo , sol , limunovu koricu , čvrsti jogurt i razmućeni kvasac…

3 . kratko sjediniti sastojke pa dodati ulje …

4 . zamjesiti glatko , meko tijesto a zatim rukama oblikovati u lopticu …

5 . na dno posude staviti malo brašna zatim tijesto i opet pobrašniti tijesto …

6 .tijesto pokriti i ostaviti da se udvostruči …

7 . u međuvremenu pripremiti nadjev ….

8 . jabuke oguliti ,očistiti i naribati ih …

9 . staviti sve sastojke osim jabuka u posudu i dobro ih sjediniti …

10 . smjesa mora biti čvrsta i kremasta …

11 . u smjesu dodati jabuke i sve dobro sjediniti …

12 . zatim nadošlo tijesto razvaljamo uže a duže …

13 . tijesto napuniti nadjevom ali pri vrhu tijesta ostaviti dva prsta prazno kako pri motanju nadjev nebih curio van …

14 . urolati tijesto , zatim tijesto od polovice prerezati na pola kako se tijesto nebi raspalo …

15 . dva dobivena tijesta lagano motati jedan preko drugog ….

16 . isto ponoviti sa drugom polovicom tijesta …

17 . tijesto formirati u krug kako bi se dobio oblik vijenac , zatim uplesti krajeve …

18 . tepsiju obložiti pak papirom i lagano prebaciti vijenac …

19 . ako želite možete maslacem namazati staklenu teglu i staviti je u sredinu vijenca kako se tijekom pečenja nebi unutrašnji krug smanjio …

20 . bjelanjak i vodu razmutiti dok ne nastanu bijeli mjehurići …

21 . kistom premazati vijenac i posuti krupnim šećerom …

22 . u zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva peći vijenac oko 30 – 40 minuta …

23 . izvaditi iz pećnice i pustiti da se Uskrsni vijenac u potpunosti ohladi …

   

 

Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti

na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri